5 Yılda Beraber Başardık

“Tarafsızlık, Dürüstlük, Şeffaflık ve 24 Saat Kesintisiz Hizmet” parolasıyla yola çıkan Keçiborlu Belediye Başkanı Turgut Soykan, 5 yılda söz verdiklerinin daha fazlasını Keçiborlulularla birlikte başardıklarını söyledi.

Yayınlanma:
5 Yılda Beraber Başardık

Keçiborlu Belediye Başkanı Turgut Soykan, ilçenin 5 yılını Ajans32’ye değerlendirdi. Keçiborlu’da başarının sırrını “Halkımızla birlikte tarafsız, demokratik bir yönetim anlayışı” olarak özetleyen Soykan, “İnandık başardık, çalıştık başardık, birlikte başardık” ifadelerini kullandı.

TUTAMAYACAĞIMIZ SÖZÜ VERMEDİK
Soykan, göreve geldiği günden buyana yapamayacağı, yerine getiremeyeceği hiçbir konuda söz vermediğini ve verdikleri sözleri de her zaman yerine getirdiklerini belirterek “Yalan söylemeyiz. Yalan bir insanlık ayıbıdır. Yapamayacağımız işlerle ilgili hiçbir zaman söz vermedik” dedi.

KPSS’DE HİLE Mİ YAPACAKSINIZ?
Soykan, ilçede rakiplerinin seçmenleri ‘Belediye’de işe alacağız’ şeklinde kandırmaya çalıştıklarını da iddia ederek “Şimdi yasalar, kanunlar ortada. Belediye personeli almak için KPSS gerekiyor. Şimdi belediyede istihdam edeceğiz diyen arkadaşlar için iki alternatif var. Ya yalan söylüyor, seçmeni kandırıyor. Ya da KPSS’de hile yapacak. 5393 sayılı yasanın 49. Maddesi dururken belediyeye personel alacaklarmış” dedi.

O İHALELERE ŞİMDİDEN FESAT MI KARIŞTIRDINIZ?
Yine rakiplerinin bazı sosyal tesislere güvenlik, temizlik işçileri alacaklarını vaat ettiklerini belirten Soykan, “Resmi kurumların sosyal tesislerinde güvenlik, temizlik gibi işler ihale ile şirketlere verilir. Herhalde bu kurumlara iş sözü veren siyasiler o ihalelere şimdiden fesat karıştırdılar” diye konuştu.

HERKESE İŞ BULMAYA ÇALIŞIYORUZ
AMA İŞ VAADİNDE BULUNMUYORUZ
Soykan, “Bizde yalan yoktur. Yapamayacağımız sözleri vermeyiz. İnsanları kandırmayız. Herkese iş bulmaya çalışıyoruz. 5 yıldır onlarca insana iş bulmaları konusunda yardımcı olduk. Ama kimseye de iş vaadinde bulunmuyoruz. İş insanın onurudur. İnsanların onurunu incitmeyiz” dedi.

BİZİ BAŞARIYA GÖTÜREN İLKELERİMİZ
Keçiborlu’da 5 yılda ciddi bir başarı öyküsü yazdıklarını belirten Soykan, “Bizi başarıya götüren ilkelerimiz var. Bunların başında da halka inanma, halka güvenme ve halkla birlikte çözüm üretme anlayışımız geliyor. İlçede yapılacak işlerle ilgili öneriler halkımızdan geliyor. Biz o önerileri kendi projelerimizle örtüştürüp sorunu çözüyoruz. Yani, parklar, bahçeler, piknik alanları, sokak onarımları, su arızaları, yanmayan sokak lambaları, alt geçit ışıklarına kadar halk bize sorunları bildiriyor ve biz o sorunları çözüyoruz” ifadelerini kullandı.

TARAFSIZ VE ADİL YÖNETİM
İlçede tarafsız ve adil bir yönetim sergilediklerini kaydeden Soykan, “Partili, yandaş, eş, dost, akraba gözetmeden tüm vatandaşlarımıza eşit davranıyoruz. İşte halkımız da bize bu yüzden güveniyor, bu yüzden inanıyor” dedi.

ŞEFFAF YÖNETİM
5 yıldır Keçiborlu’da şeffaf bir yönetim anlayışı ile hizmet verdiklerini belirten Belediye Başkanı Soykan, “Belediyemizde her şey ihale ile alınıp satılıyor. Meclis toplantılarımız kameraya alınıyor ve halka açık. İsteyen herkes gelip meclis toplantılarımızı izleyebiliyor” ifadelerini kullandı.

BELEDİYE KAYNAKLARIMIZI KORUDUK
Belediye kaynaklarının korunması konusunda da çok titiz davrandıklarının altını çizen Başkan Soykan, “Belediye hepimizin, kaynakları koruyoruz. Hiç kimseye, hiçbir kuruma peşkeş çekilmiyor. ‘Keçiborlu’da, 49 yıllığına bana ver’ anlayışı yıkıldı. Yap-İşlet-Devret modeli ile 10 yıllığına kira anlayışını benimsiyoruz” dedi.

ALACAK TAKİBİNDE KİŞİ AYRIMI GÖZETMİYORUZ
Başkan Soykan, “Alacaklarımızı da kişi ayrımı yapmadan icra yolu ile topluyoruz. Borçlarımızı da zamanında ödüyoruz. 24 saat kesintisiz hizmet anlayışımız gereği telefonlarımız 24 saat açık. Sorunları gece-gündüz demeden, tatil, bayram demeden derhal çözüyoruz. Sorun çözme konusunda da hiçbir bahane kabul etmiyoruz. Hizmet mutlaka veriliyor” diye konuştu.

SÜREKLİ HİZMET ANLAYIŞI
Keçiborlu’da 5 yıl boyunca ‘sürekli hizmet’ anlayışı ile hareket ettiklerine dikkat çeken Soykan, “Bizde hizmet süreklidir. Seçim zamanı ya da belli günlerde değil 5 yıl boyunca her gün sürekli hizmet ilkesi ile çalıştık” dedi.
DERDİMİZ GÜNÜ KURTARMAK DEĞİL
Belediyecilikte plan ve projenin önemine de değinen Başkan Soykan, “Biz planlı ve projeli çalışıyoruz. En ufak bir park bile yapılacaksa proje ile yapıyoruz. Günü kurtarmak adına basit işlere girmiyoruz” diye konuştu.

BÖLGENİN EN İYİ SÖZLEŞMESİ
Tüm belediye personelinin halka hizmetin önemini çok iyi bildiğini belirten Soykan, “Belediyemizin tüm çalışanları işin bitmesi ve sorunların çözülmesi odaklı çalışır. Çünkü işçilerimiz bölgede en iyi sözleşme ile çalışıyor. Memurlarımıza sendika hakkı verdik. Sözleşme yaptık. Herkes hakkını alır. Çünkü bizde alın terine ve emeğe saygı vardır” dedi.



Keçiborlu’nun 60 yıllık su sorununu 4 yıllık yoğun ve zorlu bir çalışma sonucu çözen Belediye Başkanı Turgut Soykan, “Bu projede en büyük alkışı, en büyük teşekkürü Keçiborlu halkı hak ediyor” dedi.

On yıllarca Keçiborlu’nun kanayan yarası haline gelen içme suyu sorununda 4 yıllık yoğun ve zorlu bir çalışma ile mutlu sona gelindi. Belediye Başkanı Turgut Soykan, “Bu projede en büyük alkışı, en büyük teşekkürü Keçiborlu halkı hak ediyor” dedi.

Başkan Soykan, “Yaklaşık 4 yıldır sürdürdüğümüz içme suyu mücadelemizde mutlu sona geldik. Eldere, Çapalı, İncesu ve bölge halkının da sorunumuzun çözümüne yardımda bulunmaları ile Belediyemiz ve Keçiborlu halkı olarak, topyekûn çaba ile bu dev sorunu çözdük” dedi.
Soykan, “İçme suyundan kaynaklandığı söylenen bir salgın hastalık işin başlangıcı oldu. Soruşturma için gelen müfettişlere şebekenin 60 yıllık olduğunu, her an bir salgınla karşılaşabileceğimizi, 3 değişik yerden su aldığımızı, Saylardan alınan suyu zorunlu kaldığımız için kullandığımızı, şebekenin ve su kaynağımızın mutlaka yenilenmesi gerektiğini ve bu şebekeye kefil olamayacağımı söyledim” şeklinde bilgi verdi.

Keçiborlu Belediye Başkanı Soykan, “Bütçemizin kısıtlı olması nedeniyle sadece şebeke yenileme için başvuruda bulunduk. Kredi görüşmelerimiz sırasında yüzde 50 hibeli Eldere İsale Hattı ve Depoların Yenilenmesi işini de kapsayan bir kredi bulduk. Böylece şehir içi şebeke yenileme, isale hattı ve depoların yenilenmesi işini tek projede birleştirdik. Yüzde 50’si hibe olan kredi anlaşmasını imzaladık” dedi.

Başkan Soykan, “Ev bağlantı ücretlerini, çamuru, tozu, su kesintilerini bahane ederek eleştiri yapanlar ve işi siyasete dökenler de oldu. Elbette her görüşe saygılıyız. Tüm vatandaşlarım emin olsun ki; suyu akmayan her vatandaşımın mağduriyetini, yazın tozdan, kışın çamurdan mağdur olan vatandaşımızın üzüntüsünü onlarla birlikte yaşadım. Belediye olarak gece-gündüz, hafta sonu bayram demeden 24 saat su için çalıştık. İlçemize içme suyumuzu getirdik.

Mutlu sona ilçe halkımızla birlikte dayanışma içinde ulaştık. İlçemizin en büyük sorununu çözdük. İlçemizin diğer eksikliklerini gidermek artık çok daha kolay.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
19 Yorum