5 Yıldızlı Otelin Yapımı Konusunda Ortalık Karıştı

Isparta'da yapımı devam eden 5 Yıldızlı Otel Konusunda Ortalık İyice Karışıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Ocak 2012 17:01
5 Yıldızlı Otelin Yapımı Konusunda Ortalık Karıştı

Isparta'da yapımı devam eden 5 Yıldızlı Otel konusunda ortalık karışmaya başladı.

Önceki gün Isparta Ticaret ve Sanayi odası bir basın açıklaması yayınlamıştı. Ardından konuya cevaben Isparta Mimar Odası Temsilcisi Merve Kuyu'dan belediyeyi sorumlu gösteren bir açıklama gelmişti.

Şimide Isparta Beldiyesi Başkanı Yusuf Ziya Günaydın bir açıklama yayınladı.

Basın açıklamasında şöyle denildi:

BASIN AÇIKLAMASI

 

            Özel bir şirket tarafından Isparta’mıza yapılan 5 yıldızlı otel inşaatı ile ilgili basın organlarında çeşitli defalar haberler yayınlanmıştır. Bilgisiz ve yetkisiz kişilerce, Isparta Belediyesi’ni hedef alan açıklamaları basından takip edilmiştir.

           

            Üzülerek belirtmek isterim ki; bu açıklamaları yapan kişiler konudan ve gelişmelerden bihaberdir. Otel inşaatı ile ilgili hukuki süreç aynen şöyle gelişmiştir:

 

1-     Isparta Belediyesi ilimize kazandırılmak istenen 5 yıldızlı otel yatırımının önünü açmak için 9 Temmuz 2010 tarihli meclis toplantısında arsayı resmi kurum alanından çıkararak turizm tesis alanına dönüştürülmesi için karar almıştır.

2-     Bu karara karşı Antalya Mimarlar Odası tarafından Isparta İdare Mahkemesinde iptal ve yürütmeyi durdurma davası açmıştır ve mahkeme 29.07.2011 tarihinde meclis kararının yürütmesinin durdurulmasına karar vermiştir.

3-     Belediyemiz Kasım 2011 tarihindeki belediye meclis toplantılarında mahkemenin usulden eksik gördüğü konuların tamamlanması hususunda kararını almıştır.

4-     Diğer taraftan Antalya Mimarlar Odası ilgili şirkete verilen inşaat ruhsatının iptali istemiyle Isparta İdare Mahkemesi’ne dava açmıştır. Mahkeme yürütmeyi durdurma istemini reddetmiştir.

5-     Buna karşın Antalya Mimarlar Odası karara Antalya Bölge İdare Mahkemesi’nde itiraz etmiş, ilgili mahkeme Isparta İdare Mahkemesi’nin kararına karşın, yürütmenin durdurulması kararı almıştır.

6-     Bu karar üzerine belediyemiz 05.01.2012 tarihinde mahkeme kararını yerine getirmek amacıyla, inşaat faaliyetlerini durdurmuş ve mühürlemiştir.

7-     Bu mühürleme işlemine karşın ilgili şirket Isparta İdare Mahkemesi’nde karara itiraz etmiştir. Isparta İdare Mahkemesi de, inşaat faaliyetlerinin durdurulması işleminde, yürütmeyi durdurma kararı vermiş olup, 06.01.2012 tarihinde karar idaremize tebliğ edilmiştir. İdaremizde mahkeme kararı doğrultusunda inşaat faaliyetlerine aynı gün tekrar izin vermiştir.

8-     Şu anda Isparta İdare Mahkemesi’nde 3 adet dava devam etmekte olup şu an için yürütmeyi durdurma kararı olmamasından dolayı inşaat çalışmaları devam etmektedir.

 

5 yıldızlı otel inşaatı ile ilgili bugüne kadar işleyen hukuki süreç yukarıda anlattığımız şekildedir. Bazı kimselerin, bilgisizce kamuoyunu yanlış yönlendirmesinin önüne geçmek adına bu açıklama tarafımızca zaruri görülmüştür. Isparta Belediyesi, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bütün birimleriyle birlikte mahkeme kararlarına saygılı, hukuk kuralları çerçevesinde çalışmalarını sürdürecektir.

 

Değerli Isparta halkının doğru bilgiyi almak için her zaman Isparta Belediyesi’nin açıklamalarını itibar etmelerini özellikle belirtirim.

 

 

Yusuf Ziya GÜNAYDIN

Yüksek MİMAR

ISPARTA BELEDİYE BAŞKANI

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum