50 Bin TL Hibe Desteği İçin Girişimcilik Dersi

50 Bin TL Hibe Desteği İçin Girişimcilik Dersi

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Eylül 2016 16:12
50 Bin TL Hibe Desteği İçin Girişimcilik Dersi

Ülkemizde girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması amacına uygun olarak girişimcilerin iş kurma ve yürütme konularında bilgi- beceri sahibi olmaları ve kendi iş fikirlerine yönelik iş planı hazırlayabilmelerine yardımcı olmak amacıyla verilen “Girişimcilik Dersi”, SDÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü tarafından ilk kez Üniversite Ortak Zorunlu Seçmeli ders olarak açıldı.
2016 -2017 Eğitim- Öğretim Yılı itibariyle toplamda 800 öğrenciye verilmeye başlanacak olan UOS-803 kodlu “Girişimcilik” dersini başarıyla tamamlayan öğrenciler, KOSGEB birimleri bünyesinde açılan “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri” programını tamamlamış gibi değerlendirilecek ve “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Katılım Belgesi”ni alamaya hak kazanacak. Sonrasında ise KOSGEB tarafından verilen “Yeni Girişimci Desteği”’ne başvuruda bulunma şansı elde edecek. Böylece genç girişimciler, KOSGEB tarafından “Yeni Girişimci Desteği” kapsamında sağlanan 50.000 TL’ye kadar geri ödemesiz destekten faydalanabilecek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum