50 Kerevit Avcısına Sertifika Verildi

ITSO'nun "Türkiye' de Kerevit Üretim ve Pazarlamasının Geliştirilmesi" başlıklı projesinin Eğirdir Gölü'ndeki eğitimlerinin üçüncü etabı sona erdi. Kerevit avcılığı kursunu bitirenlere sertifikaları verildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Nisan 2012 15:01
50 Kerevit Avcısına Sertifika Verildi

ITSO’nun “Türkiye’de Kerevit Üretim ve Pazarlamasının Geliştirilmesi” başlıklı projesinin Eğirdir Gölü’ndeki eğitimlerinin Yalvaç Aşağı Tırtar Köyü Su Ürünleri Kooperatifi’ndeki bölümü sona erdi. Bilinçli Kerevit Avcılığı ve Pinter Ağı Donatma kurslarını başarı ile bitiren 50 kursiyere sertifikaları verildi.

Türkiye ve AB Sivil Toplum Diyoloğu-II Projesi “Tarım ve Balıkçılık Hibe Programı” kapsamında Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) tarafından hibe almaya hak kazanan Süleyman Demirel Üniversitesi ile Çek Cumhuriyeti South Bohemia Üniversitesi’nin ortağı olduğu “Türkiye’de Kerevit Üretim ve Pazarlamasının Geliştirilmesi” projesi kapsamında Yalvaç S.S. Aşağı Tırtar Köyü Su Ürünleri Kooperatifi’ndeki eğitimleri sona erdi.

Yalvaç Aşağı Tırtar Köyünde 21 Mart -4 Nisan 2012 tarihleri arasında 12 gün süresince 30 bayan kursiyere 10 saat teorik “Bilinçli Kerevit Avcılığı” ve 10 gün uygulamalı “Pinter Ağı Donatma” eğitiminin yanı sıra 20 balıkçıya bu süre içerisinde teorik ve uygulamalı olarak “Bilinçli Kerevit Avcılığı” eğitimleri verildi. Eğitimleri başarı ile bitiren kursiyerlere Aşağı Tırtar Köyü Su Ürünleri Kooperatifinde düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Törende Yalvaç Kaymakamı Ahmet Altıntaş, ITSO Yönetim Kurulu Üyesi Osman Şahlan, SDÜ Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyeleri, Proje Ekibi, EKOBİR Müdürü ve çalışanlar, birçok kurum yetkilisi ve kursiyerler hazır bulundu.

Proje koordinatörü ve SDÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İrfan Ateşoğlu’nun konuşmalarıyla başlayan sertifika töreninde, Ateşoğlu şunları kaydetti; “Hayatımda ilk defa Yalvaç’ın bir köyüne geldim ve burada sizlerin misafirperverliğini gördüm. Bizim projemiz bir eğitim projesi. Bazen soranlar oluyor Göle kerevit mi atıyorsunuz diye. Burdan tekrar söylüyorum biz bir farkındalık yarattık bilinçli avcılık nasıl yapılır onları gösterdik. Bayanlara ek gelir sağlamaları için pinter ağı donatmayı öğrettik. Umarım önümüzdeki süreçte hepimiz bu eğitimlerin faydalarını göreceğiz”.

Proje eğitmeni ve Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Diler de konuşmasında “Öncelikle bizlere burada çok güzel ev sahipliği yapan Tırtar köyü halkına teşekkür ediyorum. Vermiş olduğumuz eğitimlerde hepimizin olan Eğirdir Gölü’ne zarar vermeden nasıl kerevit avcılığı yapılacağı öğretilmiştir. Ayrıca ev hanımlarımıza ek gelir sağlamaları için kerevit avcılığında kullanılan “Pinter Ağı” örme eğitimi verildi. Umarım eğitimler önümüzdeki süreçte pozitif etkilerini gösterecektir” dedi.

ITSO Yönetim Kurulu Üyesi Osman Şahlan projenin amacına ulaştığını belirterek, “Bu projenin ortaya çıkması için emek harcayanlardan biriyim. Proje eğitimlerine katılan kursiyerler daha kolay iş bulma imkanına kavuşacak. Ben bu projeye Su Ürünleri Fakültesi öğrencilerinin katılmasını istedim. Fabrikamızda verilen eğitimlerde 17 su ürünleri mühendisi eğitim gördü. Bundan sonra bir iş görüşmesine gittiklerinde boş CV ile gitmeyecekler” dedi.

Son olarak S.S. Aşağı Tırtar Köyü Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Yılmaz Doğan’a plaket vermek için gelen ITSO Yönetim Kurulu Üyesi Osman Doğan Şahlan, kooperatif başkanından bu tür eğitimlerin devamının gelmesi ve herkesin bu tür eğitimlerden faydalanabilmesi için öncülük etmesini istedi. Konuşmaların ardından Pinter Ağı Donatma ve Bilinçli Kerevit Avcılığı kursunu başarı ile bitiren kursiyerler sertifikalarını aldılar.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.