50 Yıllık Otopark Sorunu Çözülüyor

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, otopark sorununun çözülmesi için atılan somut adımları anlattı. Eski Özel İdare Binasının arkasındaki alana yapılacak olan ‘çağdaş otopark’ ile kentin 50 yıllık sorunun çözüleceğini söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Kasım 2012 12:25
50 Yıllık Otopark Sorunu Çözülüyor

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, dün eski Özel İdare Binası arkasındaki alanda gazetecilerle bir araya geldi. Başkan Günaydın kentin 50 yıllık otopark sorununu çözmek için somut adımlar atıldığını projelerle anlattı.

ŞEHİR OTOPARKLARI ŞART
Başkan Günaydın, her şehrin zaruri ihtiyaçları arasında otoparkların yer aldığını kaydederek “Şehrimize şehir otoparkları yapılması gerekiyor” dedi. Başkan Günaydın, konuyla ilgili olarak kolları sıvadıklarını dile getirdi.

ARAZİ ALIMLARININ YÜZDE 80’İ TAMAM
Eski Özel İdare Binası arkasındaki alanda otopark yapılması için proje çalışmalarına başlandığını anlatan Başkan Günaydın, söz konusu arazideki alımların yüzde 80’inin gerçekleştiğini de dile getirdi.

GÖNÜL RIZASI ESAS
Projelerin yapıldığını ve arsa alımlarının devam ettiğini kaydeden Başkan Yusuf Ziya Günaydın, “Şu ana kadar 10 arsa alındı. 2 bin 307 metrekare alan alındı. Burada kesinlikle oldu bittiye getirme gibi bir durum söz konusu değil. Tamamen gönül rızası ile alım yapılıyor” dedi.

ÇALIŞMANIN MAZİSİ YENİ DEĞİL
Başkan Günaydın, otopark sorunun çözümü için ilk belediye başkanı olduğu dönemde çalışmaya başladığını belirterek “Ben daha önceki belediye başkanlığım döneminde buradan 3 parsel arsayı zaten almıştım. Yani bu proje o yıllarda aklımızda vardı. O zamanlardan başlamıştık çalışmaya” ifadelerini kullandı.

YER ALTINDA 4 KAT
O yıllarda düşündüğü proje hakkında bilgi veren Günaydın, “Biz o dönemde 2 kat yer altı, 4 kat yer üstü olarak düşünmüştük. Ama gördük ki, Isparta’mızda güzel meydanlara da ihtiyaç var. Şimdi ki projemizde yerin altına 4 kat olarak planlıyoruz” dedi.

DÜNYAYI ARAŞTIRIYORUZ
Dünyada otopark çalışmaları ile ilgili ciddi projelerin olduğunu anlatan Başkan Günaydın, “Biz bu işi ciddi bilimsel çalışmalar yaparak ele alıyoruz. Araştırıyoruz. Dünyada bu işler nasıl yapılıyor, nasıl projelendiriliyor ön çalışmalar yapıyoruz” dedi.

HAYATİ PROJE
Otopark projesinde Elektronik Stok Sistemi yada klasik rampalı sistem üzerinde çalıştıklarını söyleyen Başkan Günaydın, otopark projesinin Isparta’nın hayati bir projesi olduğunu ifade etti.

ÇILGIN PROJELER
Başkan Yusuf Ziya Günaydın, eski Özel İdare Binası arkasındaki alan dışında, ITKM’nin yaklaşık 2 bin araçlık bir otoparka sahip olduğunu, kentin Kuzeyinde bir otopark çalışması olduğunu, 850 ton çelikten yapılacak olan Gökkubbe ile beraber 300 araçlık bir otopark planlandığını ve Belediye’nin altındaki atıl depoların temizlenerek 60 araçlık bir otopark oluşturulacağını da belirtti.
50 yıllık sorunun çözüleceğini ifade eden Başkan Günaydın, “Otopark ile ilgili imardan alınan paralarında amacına uygun olarak kullanıldığını hatırlattı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum