53 Milyar TL Faize Gidiyor

Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Gençay, hükümetin hazırladığı 2013 Bütçesinde 53 milyar 380 milyon TL’nin faize ayrıldığını belirterek; “Hükümet, Milletimize Bu Rakamı Ödetecek” dedi.

Yayınlanma:
53 Milyar TL Faize Gidiyor

Ülkeyi faize mahkum etmeyecek kadroların sadece Saadet Partisinde bulunduğunu ifade eden İl Başkanı Cevat Gençay, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bu ülkenin kurtuluşu milli görüş kadrolarındadır. Milli görüş kadrolarının ülkemizi nasıl iyi yönettiği geçmiş yıllarda milletimizce de görülmüştür. Çünkü, milli görüş inançlı, dinine saygılı ve ülkeye refah ve huzur getirecek insanlardan oluşmaktadır. Bu kadrolar da sadece Saadet Partisinde mevcuttur. Onun içindir ki, şuandaki hükümetin tek alternatifi milli görüşün yer aldığı Saadet Partisidir.

“HÜKÜMET DIŞ POLİTİKADA BAŞARISIZ”
Bilindiği gibi dünyamızda, ülkemizde ve ilimizde her gün bir takım olaylar meydana gelmektedir. Dünya’da Suriye’de, Filistin’de, Mısır’da gelişmeler kötü durumlara dönüşmüştür. Bunun içinde Türkiye ve onu yöneten AKP hükümeti de bulunmaktadır.

“HÜKÜMET BİZE 60,3 MİLYAR TL FAİZ ÖDETECEK”
Ülkemize gelince. Ülkenin ekonomik durumu iyi değildir. Bilindiği gibi hükümet geçtiğimiz aylarda hazırladığı 2013 Bütçesinde Bütçe giderleri 404 milyar lira, bütçe gelirleri 370,1 milyar lira, bütçe açığı ise 34 milyar lira olarak öngörüldü. Peki bu bütçede ne vardı? Bu bütçede 53 milyar 380 milyon liralık faiz maddesi vardı. Yani, ülkenin bu yıl içinde çeşitli rantiyecilere 53,3 milyar liralık faiz ödemesi öngörülüyordu.

“İŞÇİ, MEMUR, EMEKLİ’YE GELİNCE PARA YOK”
Bütçenin 34 milyar lira açık vereceği belirtilen bütçede ne yapsanız hesap tutmadığını görüyorsunuz. Büyüme hızının % 8,2 olarak gösterildiği veya hedeflendiği ülkemizde bu büyümeyi sağlamak için hükümet benzinden doğalgaza, iğneden ipliğe zam yapmaya hazırlanıyor. Oysa, memur, emekli, çiftçimizin aldığı ücretler hep düşük kalıyor.

“ÖZELLEŞTİRME ADI ALTINDA FABRİKALARI SATIYORLAR”
Biraz önce de dediğim gibi, hükümet ödemeyi planladığı 53 milyar 380 milyonluk faiz ile bizi yani bu milleti borçlandırıyor. Bu ülkede kurbanlık hayvanlarımız bile ithal edilmeye başlandı. Dolayısıyla hayvancılığı bitirdiler. Özelleştirme adı altında fabrikalar bir bir satılıyor.

“PARALAR RANTİYEYE GİDİYOR”
Bu ülkenin kaynakları hep rantçıya, rantiyeciye gidiyor. Bizler yani milletimiz kazanıp vergisini ödüyor. Ama paralar rantiyeye gidiyor. Yani milletimize dönmüyor. Devlet olarak yüklü miktarda faiz ödüyoruz. Yani, tüm bu kaynaklar faize gidiyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum