55 Bin Turist Geliyor

55 Bin Turist Geliyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Mart 2015 12:27
55 Bin Turist Geliyor

Süleyman Demirel Havaalanı, Nevruz nedeniyle bayram yaşayacak. 16 Mart-6 Nisan tarihleri arasında havaalanına, İran Havayolları’na ait 275 uçak iniş yapacak. 55 bin İranlı turistin bölgemiz ekonomisine büyük katkı sağlaması bekleniyor.

Süleyman Demirel Havaalanı hareketli günlere hazırlanıyor. İran Havayolları, SD. Havaalanı Müdürlüğü’ne gönderdiği yazıda Nevruz Bayramı dolayısıyla 16 Mart-6 Nisan tarihleri arasında dış hatlarda 275 uçağın iniş, 275 uçağın da kalkış yapacağını bildirdi. Bu da Isparta’da büyük bir sevinç yarattı. 20 günlük süre zarfında Isparta’ya ortalama 8 uçak iniş ve 8 uçak da kalkış yapacak. Uçakların kapasitesi ortalama 200 kişilik hesaplandığında Isparta’ya inecek turist sayısı 55 bin oluyor. Bu da 55 bin turistin Isparta’yı ziyaret edeceği anlamına geliyor.

EKONOMİK HAREKETLİLİK BEKLENİYOR
Bu arada gelen turistlerin Isparta’da ilk olarak Davraz Kayak Merkezi’ni ziyaret edecekleri öğrenildi. Kayak Merkezi’nin yanı sırad turistlerin şehir merkezinden de alışverişe çıkmaları bekleniyor. Bu anlamda Isparta ekonomisi de hareketli günler yaşayacak.

BURDUR, ANTALYA, İSTANBUL
Öte yandan Süleyman Demirel Havaalanına inen turistler, Burdur’da da bazı fabrikaları gezecekleri öğrenildi. Bir kısmı da Antalya, İstanbul gibi şehirlere geçerek, buralardaki güzellikleri görecek. Gelen turistler ülkelerine dönmek için yine Süleyman Demirel Havaalanı’nı kullanacak.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum