57 Bin 700 Oyun Üzerine Ne Koydun Onu Anlat

CHP İl Başkanı Vedat Şenol’un seçim değerlendirmelerinde hedef tahtasına koyduğu isimlerden biri olan Eski İl Başkanı Yusuf Erdoğan’da sessizliğini bozdu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Nisan 2014 17:43
57 Bin 700 Oyun Üzerine Ne Koydun Onu Anlat

Şenol’un açıklamalarını oy sayımlarında elektrik kesintilerinin sebebi olarak ‘Trafoya kedi girdi’ açıklaması yapan Enerji Bakanı’nın açıklamalarına benzeten Erdoğan, “57 Bin 700 Oyun Üzerine Ne Koydun Onu Anlat” dedi.

Şenol’un açıklamalarını oy sayımlarında elektrik kesintilerinin sebebi olarak ‘Trafoya kedi girdi’ açıklaması yapan Enerji Bakanı’nın açıklamalarına benzeten Erdoğan, “57 Bin 700 Oyun Üzerine Ne Koydun Onu Anlat” dedi.

20 AYDAN SONRA GAZETECİLERİN KARŞISINA GEÇTİ
Cumhuriyet Halk Partisi eski İl Başkanı Yusuf Erdoğan 20 ay aradan sonra gazetecilerin karşısına geçti ve İl Başkanı Vedat Şenol’un seçim değerlendirmelerinde kendisini de suçlayan açıklamalarına cevap verdi. Bugüne kadar partisine zarar vermemek için sessizliğini koruduğunu kaydeden Erdoğan, açıklamasına seçimin kazananlarını tebrik ederek başladı.

CHP KÜLTÜRÜNDEN KOPUK YAŞADI
Erdoğan açıklamasında “Şu zamana kadar CHP’ye zarar veririm diye çok dikkat ettim. Dün CHP İl Başkanı Vedat Şenol bir basın açıklaması yaptı. Ancak bu açıklama CHP kültürüne uygun bir açıklama değil. Anlaşılan o ki, uzun süre CHP’den kopuk yaşayan İl Başkanımız o kültürü de unutmuş” dedi.

O AÇIKLAMALARI HAZMEDEMİYORUM
Seçim sonuçlarının öncelikle geniş katılımlı bir toplantı ile değerlendirilmesi gerektiğini kaydeden Erdoğan, “Biz düşünmüştük ki seçimlerden sonra kendi aramızda bir toplantı yapar eksiğimizi tartışırız. Yapılması gereken de buydu. Fakat İl Başkanımızın yaptığı o açıklamayı bir CHP’li olarak hazmedemiyorum. Doğru bulmuyorum” şeklinde konuştu.
SENİN BECERİKSİZLİĞİN
İl Başkanı Vedat Şenol’u beceriksizlikle suçlayan Erdoğan, “İl Başkanımız kendi beceriksizliğini, kendi yanlışını birilerine yıkmaya çalışıyor. Son dönemde de ülke genelinde çalkalanan yolsuzluk, hırsızlık ve rüşvetin Sayın Başbakan tarafından komployla, montajla savuşturmaya çalıştığı gibi, İl Başkanı da Isparta’daki başarısızlığını milletvekillerine ve eski yöneticilere yıkmaya çalışıyor. Trafoya kedi girdi açıklaması gibi bir açıklama yapmış” dedi.

O MANŞETLERİ GÖRÜNCE OTURUP AĞLADIM
İl Başkanın açıklamalarını gazetelerde ve internet haber sitelerinde okuduktan sonra oturup ağladığını dile getiren Erdoğan, “Biz şuna inanıyoruz; birisi CHP sevdalısı ise yüreğinde CHP var ise sandığa gittiğinde başka bir yere oy vermez. Ama ne yazık ki İl Başkanımız bunu bilecek kapasitede değil. Dünkü manşetleri gördükten sonra oturdum ağladım. CHP Isparta’da bu şekilde gündeme gelmemeliydi. CHP başarısı ile manşetlere taşınmalıydı” ifadelerini kullandı.

İPE SAPA GELMEZ İFTİRALAR
Erdoğan, partilerin başarılarının genel düzlemde Genel Başkanlarla yerel düzlemde ise İl Başkanları ile ölçülebileceğini ifade ederek “Genel seçimlerde partilerin başarısı genel başkanlar ile illerde yapılan yerel seçimlerde ise il başkanları ile ölçülür. Parti içerisinde konuşulacak konular varsa oturur parti içerisinde konuşuruz. Ama benim İl başkanlığım dönemimde ipe sapa gelmez bir yığın iftiralar ile bana ve arkadaşlarıma çamur atmaya kalkışması da densizliğindendir” dedi.

57 BİN 700 OYUN ÜZERİNE NE KATTIN?
12 Haziran seçimlerinde 57 bin 700 oy aldıklarını hatırlatan Erdoğan, Şenol’a seslenerek “2007 seçimlerinde 32 bin oy aldık, öncesinde 28 bin oyumuz vardı. 12 Haziran seçimlerinde 57 bin 700 oy aldık. Şimdi sen bu 57 bin 700 oyun üzerine ne koydun? Çık ta onu anlat” diye konuştu.

SEN YAPMAZSAN ÇIKAR BİRİLERİ YAPAR
İl Başkanlığının geniş katılımlı bir değerlendirme toplantısı yapmak zorunda olduğunu belirten Erdoğan, “Önümüzdeki günlerde İl başkanımız geniş bir toplantı yapmak zorundadır ve o toplantı da sorunları tartışmamız gerekir. İl başkanı yapmazsa, birileri çıkar bu toplantıyı yapar. Çünkü CHP sahipsiz değildir” dedi.

KİMSE ARAYIP SORMADI
İl Başkanı Vedat Şenol’un “Seçimlerde çağırmamıza rağmen gelip çalışmadılar” açıklamasına da cevap veren Erdoğan, “Birilerinin beni çağırmasına gerek yok. Ben zaten çalışırım, çalıştım. Ama beni arayan soran olmadı. Bırakın aramalarını iş yerimin önünden geçerken kafalarını çevirdiler. Telefon dahi etmediler” diye konuştu.

İHANET Mİ? ÖNCE KENDİNE BAK!
Şenol’un ‘ihanet’ vurgularını da manidar bulduğunu kaydeden Erdoğan, “İhanet söz konusu bile değil. CHP’li birinin ihanet edeceğini aklımın ucundan geçirmem. Başkanlığın döneminde de böyle bir cümle sarf etmedim. Bir insan kendisinden kuşkulu ise herkese çamur atar. Bir ihanet söz konusu ise önce kendisine bakmalı” dedi.

İŞTE TEPKİLERE NEDEN OLAN O AÇIKLAMA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum