57 yıllık ömrüne birçok başarıyı sığdırmıştır

57 yıllık ömrüne birçok başarıyı sığdırmıştır

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Kasım 2018 10:14
57 yıllık ömrüne birçok başarıyı sığdırmıştır

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 80’nci yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk 57 yıllık ömrüne birçok başarıyı sığdırmış diyen Başkan Günaydın, “Cumhuriyetimizin kurucu önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikal edişinin 80’inci sene-i devriyesinde saygı, özlem ve rahmetle yâd ediyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk 57 yıllık ömrüne birçok başarıyı sığdırmış, bu süre zarfında sayısız ilklere imza atmış, şartlara göre değişmeyen ilke ve ülküleriyle Türk tarihine mühür vurmuştur.

Atatürk Türk milletine kendisini adamış, Milli Mücadeleyi başarıya ulaştırmak için canını dişine takmış inanmış ve ülkü sahibi bir şahsiyettir.

Mustafa Kemal Atatürk; Türk tarihinin bu zamana kadar gördüğü en büyük devlet adamı ve komutanlardan birisi olarak, azim ve kararlılık içinde, en imkânsız zamanlarda bile nelerin yapılabileceğini en iyi şekilde gösteren büyük bir dehadır 

Türk milletinin kolektif dehasını harekete geçirerek hak edilen hürriyetin bir bağış değil, bir fetih olduğunu tüm dünyaya gösterme başarısı bizatihi Gazi Mustafa Kemal’e, kurucu kahramanlara ve aziz şehitlerimize aittir.

Bundan dolayı kendisine çok şey borçlu olduğumuz ve aziz hatırasını yaşatmanın mükellefiyetini üstlendiğimiz çok açık bir hakikattir. Aziz Atatürk’ü daha iyi anlamak, eşsiz hizmetlerini samimiyetle kavramak için 10 Kasım bir fırsat, bir dönüm, bir tazelenme dönemidir.

Bilinmelidir ki, Türk Milleti kötü niyetlilerin farkında ve bilincinde olarak, Cumhuriyeti muhafaza etmek için dün olduğu gibi, bugün de her türlü fedakârlığa hazır ve kararlıdır 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milletimizin ortak ve tarihi bir değeri olmakla birlikte, Türkiye Cumhuriyeti’nin ana direğidir.

Atatürk demek, Ne Mutlu Türküm diyene sözüne sadakattir.

Mustafa Kemal Atatürk’ün; “benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır " sözü, Cumhuriyetimizin varlığı ve sürekliliği açısından da bir güven kaynağıdır 

Bu düşüncelerle aramızdan ayrılışının 80’inci yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve milli mücadele kahramanlarıyla birlikte aziz şehitlerimizi minnet ve şükran hislerimle anıyor, hepsine Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.   

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.