57 Yıllık Ömrüne Koskoca Bir Tarih Sığdırmıştır

57 Yıllık Ömrüne Koskoca Bir Tarih Sığdırmıştır

Yayınlanma:
57 Yıllık Ömrüne Koskoca Bir Tarih Sığdırmıştır

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 79. Ölüm yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, “Ulu Önder Atatürk, 57 yıllık kısa ömrüne adeta koskoca bir tarih sığdırmıştır” dedi.

Vefatının 79’uncu sene-i devriyesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet, minnet ve hasretle yad ediyoruz diyen Başkan Günaydın, “Aziz Atatürk; pes etmeyen bir ruha, taviz vermeyen bir mizaca, inandıklarını söylemekten korkmayan bir vicdana, vatan ve milleti için her şeyi feda edecek bir şuura sahip fazilet ve hamiyet mihveridir. 57 yıllık kısa ömrüne adeta koskoca bir tarih sığdırmıştır.

Elbette her fani gibi hak vaki olduğunda ruhunu teslim etse de, geride kalan muhterem emanetleri Türkiye’nin geleceğini tayin etmiştir.

Gazi Mustafa Kemal bir fikir ve aksiyon mihveri, milletine gönülden bağlı ve inanmış bir dava şuurudur. Aynı zamanda askeri bir deha, taktik ve strateji ustasıdır.

Mustafa Kemal Atatürk, cepheden cepheye koşmuş, gönülden gönüle akmış, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna liderlik yaparak milletimizin kalbinde taht kurmuştur.

Nitekim Türk milletinin umudu olmuş, Türk vatanına yepyeni bir çığır açmıştır.

Her kararında, her icraatında, her adımında Türk milletine inanmış, hür ve bağımsız yaşamanın vazgeçilmezliğini rehber edinmiştir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milletimizin ortak ve tarihi bir değeri olmakla birlikte, Türkiye Cumhuriyeti’nin ana direğidir.

Her ne kadar milli varlık ve bekamız üzerinde sinsi oyunların, karanlık hesapların projelendirip sahnelenmesi için özel bir çaba sergilense de Türk milleti kurucu değerlere sonuna kadar bağlı ve sadıktır.

Cumhuriyetimiz kuruluş ilke ve iradesiyle yaşadığı müddetçe bu gerçek değişmeyecek, değiştirmeye de kimsenin nefesi yetmeyecektir.

Mustafa Kemal Atatürk’ün; “benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır " sözü, Cumhuriyetimizin varlığı ve sürekliliği açısından da bir güven kaynağıdır 

Bu nedenle 10 Kasım bir matem gününden ziyade, Gazi Mustafa Kemal’i daha iyi anlamlandırma imkanıdır.

Unutulmasın ki, Türkiye Cumhuriyeti milli bir eser, mukaddes bir değer, muazzez bir mirastır; mutlaka yaşayacak ve yaşatılacaktır.

Aksini iddia ederek karamsarlık, kötümserlik ve kaos aşılayanlar bir kez daha hezimet ve hüsrana uğrayacaklardır.

Bu düşüncelerle, ebediyete intikalinin 79’uncu yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, tüm kurucu kahramanlarımıza, aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyorum” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.