57. Alay’ın Kahramanlığı Gençlere İlham Veriyor

57. Alay’ın Kahramanlığı Gençlere İlham Veriyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Nisan 2018 15:20
57. Alay’ın Kahramanlığı Gençlere İlham Veriyor

Çanakkale Savaşları’nda düşmanla kahramanca çarpışarak mevcudunun tamamını şehit veren ve adını tarihe altın harflerle yazdıran kahraman 57. Alay anısına vefa yürüyüşü düzenlendi. 

Programa Vali Şehmus Günaydın, askeri ve mülki erkânın yanı sıra vatandaşlar ve çok sayıda öğrenci katıldı. İstiklal Camii’nde Kur’an-ı Kerim tilaveti ve şehitler için dua edilmesiyle başlayan programda Vali Şehmus Günaydın ve katılımcılar bayraklarıyla, 103 metre uzunluğundaki Türk Bayrağı’nın arkasından Garnizon Şehitliği’ne kadar vefa yürüyüşü yaptı.

“57. ALAY GENÇLERE ÇOK ÖNEMLİ BİR İLHAM KAYNAĞI”

Garnizon Şehitliği’nde okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ve şehitler için dua edilmesinin ardından bir açıklama yapan Vali Şehmus Günaydın “Şanlı tarihimizin müstesna zaferlerinden biri olan Çanakkale Zaferi’nde çok büyük kahramanlıklar gösteren ve adeta Çanakkale Savaşı’nın sembolü olan 57. Alay’a karşı olan minnet duygularımızı ifade etmek için vatandaşlarımızla beraber bu programı gerçekleştirdik. Sabahın bu saatinde yürüyüşe katılan bütün vatandaşlarımıza, çalışma arkadaşlarımıza, öğrencilerimize ve gençlerimize teşekkür ediyorum” dedi

57. Alay denilince komutanından neferine kadar çok büyük fedakârlıklar, kahramanlıklar gösteren bir alay akla geldiğini belirten Vali Günaydın Çanakkale Savaşı’nda komutanından neferine kadar bütün mensupları şehit olan 57. Alay’ın geleceğin teminatı olan gençlere de çok önemli bir ilham kaynağı olduğunu söyledi.

“GENÇLER TARİHİNİ ANLADIKÇA ZORLUKLARI RAHATLIKLA AŞABİLECEKTİR”

Vali Günaydın; “ Gençlerimiz atasını, ecdadını, tarihini tanıdıkça ve anladıkça önüne çıkan bütün zorlukları çok rahatlıkla aşabilecektir. İşte bizde gençlerimize tarihimizi anlatmak için bu organizasyonlara çok önem veriyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle başata Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu cennet vatanı bize yurt kılan bütün şehitlerimizi, vefat eden gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum. 15 Temmuz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Hayatta olan gazilerimize de sağlık ve huzur diliyorum” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.