6-0'lık Maçta Şike Teklif Ettiler

Şike soruşturması kapsamında ifadesine başvurulan Ankaragücü'nün yeteneği Uğur Uçar'dan şok açıklamalar.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Temmuz 2011 15:44
6-0'lık Maçta Şike Teklif Ettiler

Şüpheli olarak sorgulanan Ankaragücü futbolcusu Uğur Uçar, şikeyi itiraf etti: "Bana, 6-0 yenildiğimiz Fenerbahçe maçından önce şike teklif edildi. Ancak ben kabul etmedim."

Şike soruşturmasında 3'üncü dalga dün başladı. Fenerbahçe Asbaşkanı Murat Özaydınlı, Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar, İstanbul Bş.Belediyesporlu futbolcu Can Arat ile Sivasspor'un eski kalecisi Korcan'ın ağabeyi İlhan Çelikay gözaltına alındı. İfadesine başvurulan Ankaragücü'nün yeteneği Uğur Uçar, ilginç sözler sarf etti. Zaman gazetesi zanlıların ifadelerine ulaştı ve teknik takibe takılan isimlerin telefon kayıtlarını yayınladı.

ÖZAYDINLI SERİÇ'E Mİ ULAŞMAYA ÇALIŞTI?

Fenerbahçe'nin 90+4'te attığı golle 1-0 kazandığı Gaziantepspor maçının devre arasında Başkan Aziz Yıldırım'la birlikte hakem odasına girdikleri ileri sürülen Özaydınlı'ya bu doğrultuda sorular yöneltildi. Özaydınlı'nın 5-3 galip gelinen Bucaspor mücadelesi öncesi Başkan Yıldırım'la yaptığı telefon konuşmasında, "Durumlar nasıl gidiyor?" dediği de dinlemeye takıldı. Murat Özaydınlı'nın, üç puanın 1-0'la geldiği 90 dakikada Kardemir Karabükspor'un Hırvat oyuncusu Anthony Seriç'e ulaşmaya çalıştığı tespit edildi.

UĞUR UÇAR'IN KABUL ETMEDİM DEDİĞİ O İDDİA


İddialara göre; 6-0'lık F.Bahçe-A.Gücü maçından 5 gün önce, 10 Mayıs 2011 tarihinde Ankaragücü'nün genç yeteneği Uğur Uçar'ın menajeri Ümit Aydın ile tutuklanan menajer Yusuf Turanlı bir araya geldi. Yusuf Turanlı, bu toplantıda Aydın, Uçar ve beraberindeki bazı futbolculara şike teklifini iletti. Yusuf Turanlı'nın, bir başka menajer Abdullah Başak'la gerçekleştirdiği görüşmede, "Abi olumsuz, korkuyorlar, yok diyorlar, çok mücadele oldu ama olumsuz." dediği teknik takibe takıldı. Bu konuşma Uğur Uçar'a sorulunca Uçar, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Fenerbahçe'ye 6-0 mağlup oldukları F.Bahçe mücadelesine işaret etti; ancak öneriyi reddettiğini söyledi.

KAÇ OLUR 4 MÜ OLUR? BEN 3'E RAZIYIM ABİ

Sivasspor'un eski kalecisi Korcan Çelikay'ın ağabeyi İlhan Çelikay'ın, kardeşi ve tutuklu menajer Yusuf Turanlı ile üçlü şike görüşmesi yaptığı iddia edildi. Çelikay'ın Fenerbahçe'nin 4-3 kazanarak şampiyonluğunu ilan ettiği mücadele öncesi ve sonrasında gerçekleştirdiği görüşmeler dinlemeye takıldı:


HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.