6 Aylık İş İçin 2512 Başvuru Yapıldı

Orman Yangınlarıyla mücadele kapsamında istihdam edilmek üzere Orman Genel Müdürlüğü Isparta Bölge Müdürlüğü'ne 6 ay boyunca çalıştırılmak üzere 23 geçici işçi kadrosu verdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Mayıs 2014 23:07
6 Aylık İş İçin 2512 Başvuru Yapıldı

Orman Yangınlarıyla mücadele kapsamında istihdam edilmek üzere Orman Genel Müdürlüğü Isparta Bölge Müdürlüğü'ne 6 ay boyunca çalıştırılmak üzere 23 geçici işçi kadrosu verdi. İş-Kur tarafından ilan edilen geçici kadrolara 2 bin 513 kişi başvurdu.

UMUTLA BEKLEDİLER
Kanun gereği alınacak işçi sayısının 3 katı kadar isim belirlenmesi için bölge müdürlüğü hizmet binasının bahçesinde noter huzurunda kura çekimi yapıldı. Başvuranlar sabahtan Orman Bölge Müdürlüğü'nün yolunu tuttu. Bahçede toplanan adaylar umutla isimlerinin çıkmasını bekledi. Bazı adaylarda gönüllü olarak kura çekimine katıldı ve kendisi gibi bekleyenlerin umudu oldu. Henüz okuma yazma bilmeyen küçük bir kız çocuğu da kura çekti.

OĞLUM İÇİN BURADAYIM
Isparta Şube Şefliği için başvuran oğlu için burada olduğunu belirten Hatice Aslan, "Oğlumun işi için geldim. Oğlum işsiz 25 yaşında işi yok. Her yere başvurduk. İş bulamadık. Geçici de olsa yeter ki bir işi olsun. Isparta için başvurdu. Burayı bekliyoruz" dedi.

SONUÇTA DEVLET İŞİ
Geçici işçi kadrosu için başvuran Ahmet Aydoğdu da , " İşsizliğin boyutundan dolayı buraya geldik. Büyük bir sabırla bekliyoruz. 1 saate yakındır bekliyorum. İşsizlik nedeniyle negatif düşünüyoruz. Şansımız varsa bekleyip göreceğiz. İnşallah hayırlı olur. Geçici de olsa sağlam bir iş . Özel sektör gibi değildir. Sonuçta devlet işi bu bizim için bir avantaj" diye konuştu.

MÜLAKATA ALINACAKLAR
Isparta Orman Bölge Müdürü Mustafa Değirmenci de , " Orman Böle Müdürlüğümüz 23 eleman alacak. İşçi Bulma Kurumu'na ilana çıktık. Müracaatlar gerçekleşti. Isparta'da 2 bin 512 kişi 23 kişilik iş için müracaat etti. Bugün de Isparta'da bu kişiler arasından kanunen üç katı oranında isim belirlememiz gerekiyor. Bunların noter huzurunda isimleri çekiliyor. 23 kişi alacağımıza göre 69 isim asil ve yedek belirlenecek. 9-10 gün içinde tebligat yapıldıktan sonra Sav deposunda mülakat sınavına alınacaklar. 2 bin 512 kişinin kamu kurumu içinde iş imkanı olduğu için daha çok tercih etmiştir. Almak istediğimiz 23 kişiden 13'ü arazöz şoförü olacak 10'u bedenen çalışma imkanı olan vatandaşlarımız olacak. Alacağımız elemanlar 5 ay 19 gün kanunen çalışacaklar" açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.