6 Nokta Körler Derneğinden Panel

6 Nokta Körler Derneği 3 Aralık Dünya Engelliler gününde ulaşılabilirlik ve mimari düzenlemeler konusunu içeren bir panel düzenleyecek.

Yayınlanma:
6 Nokta Körler Derneğinden Panel

3 Aralık Dünya Engelliler gününde 6 Nokta Körler Derneği olarak bir panel düzenleyeceklerini söyleyen Dernek Başkanı İsmail Er, “Engelliler açısından önemli bir konu olan ulaşılabilirlik ve mimari düzenlemeler konulu bir panel düzenleyecek. Panalemizi 3 Aralık Dünya Engelliler gününde Halk Eğitim Merkezinde yapacağız. Paneli düzenlemekteki amacımız Isparta’da bulunan görme ve yürüme engelli vatandaşlarımızın şehir içinde rahat hareket edebilmelerini, yürüyebilmelerini sağlamak. Bunun yanısıra şehrin fiziki ve mimari düzenlemelerinin engelli vatandaşlara göre düzenlenmesini gerektiğinin farkındalığını oluşturmak. Şehrin fiziki ve mimari yapısının engellilere göre düzenleme sorumluluğu belediyelere ait. Bu konuda bir yasal düzenleme yapıldı. Bu yasal düzenlemenin resmi süresi Temmuz ayında sona ermişti fakat ek süre verilerek 1 sene daha uzatıldı. Bizde düzenleyeceğimiz bu panelle sorunlarımızı yetkililere aktararak yardımcı olmalarını isteyeceğiz. Yasa çıkmasına rağmen belediyeler tarafından ciddi bir çalışma yapılmadı. Bizde düzenleyeceğimiz bu panele ilgili kurum ve kuruluşları davet ettik. İlgili kurum ve kuruluşların düzenleyeceğimiz bu panel sonrası harekete geçerek üzerlerine düşen görevleri yapmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.