6 Otopark 68 Milyon TL'ye Mal Olacak

Otopark projeleri maliyetlerine gelen eleştirilere yanıt veren Belediye Başkan Günaydın, 6 projenin toplam 68 milyon TL’ye mal olacağını açıkladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Aralık 2014 17:30
6 Otopark 68 Milyon TL'ye Mal Olacak

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, MHP Merkez İlçe Kongresi’nde şehir merkezine yapılacak olan otopark projelerinin maliyetlerine gelen eleştirilere yanıt verdi. Isparta Belediyesi’nin parası olmadan bu projelere başladığı yönünde söylentiler olduğunu hatırlatan Günaydın, 6 projenin toplam 68 milyon TL’ye mal olacağını bildirdi.

ALNIMIZDAN ÖPEN OLMADI
Günaydın, “Parayı nereden bulacaksınız deniyor. Paramız var, hazır ve bunları yapacağız. 2009 yılında seçimi ilk kazandığımızda her taraf battı, Balaman çökertti, bitti, 2 maaş öderse alnından öperiz diyorlardı. Gelin bakalım o diyenler alnımızdan hiç öpen falan yok. Şimdi de bunların altından bir belediye kalkmaz diyecekler. Ama yine yanılacaklar” dedi.

1000 KİŞİYE 1200 METRE ALTYAPI YAPTIK
Öte yandan alt yapıda Isparta’nın, Türkiye’de tek olacağını söylediği hatırlatan Başkan Günaydın, 1000 kişiye 1200 metre altyapı yaptıklarını söyledi. 200 km yağmur suyu hattı, 15 km de büyük kanallar yapıldığını ifade eden Günaydın, şunları söyledi: “Şu anda ikinci kademesi bitmek üzere. 15 km de yerin altından şehir tabiat, diğer doğal kanallara suyun iletilmesi demek. Buna ben by-pass da diyorum. Türkiye’de böyle bir şey daha önce hiç yapılmamış. Geçen hafta 40 litre kısa bir zamanda yağmur yağdı. Komşu vilayetleri sel aldı. Ben de Isparta’yı dolaştım o anda. Ayakkabımızın topuğu ıslanmadı. Şu anda 81 vilayet içinde tek alt yapısı olan şehir Isparta’dır. Artık olacak demiyoruz, bu amamlanmıştır. 200 km için tek başına iller bankasının bütçesi yetmez. Bu belediyenin kendi imkanlarıyla yaptığı ilk çalışma Türkiye’de.

YETİŞEBİLİRSEM 8 OTOPARKA ÇIKACAK
Türkiye’de olmayan ama buna olacak diye konuşacağımız bir olay daha var. Şimdi de şehrin ve Türkiye’nin 81 vilayetin tamamında kangren haline gelen otopark ve trafik sorunu var. Bütün insanlar rahat etsin. Örnek şehirlerimiz var, biz de örnek şehir olalım. Çok özel yöntemlerle 6 tane otopark projesine başlıyoruz. İlk 3 yılda 6 otopark yapılacak, yetişebilirsem 8 otoparka çıkacak. Yer altında en zor inşaatları, en lüks inşaatları yapıyoruz. Çarşı merkezini çözüyoruz. Bu da önemli bir altyapıdır. Yeni imar alanları geliştiriyoruz. Bu şehrin kaderini değiştirecek projeler bunlar. Bu da nasıl temizlikte Türkiye birincisiysek alt yapıda Türkiye birincisi demiyoruz fersah fersah ilerdeyiz.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum