6 Sağlıkçıya Narkotik İlaç Soruşturması

Sütçüler Devlet Hastanesinde narkotik ilaçları suiistimal soruşturması ile ilgili Antalya Bölge İdare Mahkemesi tarafından Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturma dosyası hazırlanmasına izin verildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Ağustos 2015 13:03
6 Sağlıkçıya Narkotik İlaç Soruşturması

Soruşturma dosyasının hazırlanması halinde dönemin Sütçüler Kaymakamının doktor eşi B.K’nın yanı sıra 6 sağlıkçı hakkında delilleri karartmak, narkotik ilaçları suiistimal suçlarından dosya hazırlanacak.

Sütçüler Devlet Hastanesinde üç yıl önce ortaya atılan narkotik ilaçların usulsüz kullanıldığı iddiaları ile ilgili dönemin Sütçüler Kaymakamı tarafından soruşturma izni verilmemişti. Antalya Bölge İdare Mahkemesine taşınan konu ile ilgili kararı mahkeme bozdu.

Antalya Bölge İdare Mahkemesinin kararının aralarında dönemin Kaymakamının eşi doktor B.K., Eski Başhekim E.S. ve eski Hastane Müdürü A.Ö ile Sütçüler’den bir sağlık memurunun da bulunduğu 6 sağlıkçı için delilleri karartmak, narkotik ilaçları suiistimal gibi çeşitli suçlardan dosya hazırlanmasına karar verildi. Sütçüler Devlet Hastanesinde iddia edilen suçların işlendiği dönemde Isparta Doğum Evinden veya Isparta Devlet Hastanesinden daha fazla narkotik ilaç kullanıldığı, 2014 yılında Sağlık Bakanlığı Müfettişi tarafından 17 klasörlük ve aylarca süren bir soruşturma yürütülmesine rağmen suçluların bulamadığı gibi iddialar ortaya atıldı.

3 YILLIK SORUŞTURMA
Sütçüler Devlet Hastanesinde üç yıl önce gündeme gelen iddiaların araştırılması ve Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sorumlular hakkında dosya hazırlanmasına karar verildi. Kararı Antalya Bölge İdare Mahkemesi verdi. Karar ile Cumhuriyet Başsavcılığının dosya hazırlaması halinde 6 sağlıkçının delilleri karartmak, narkotik ilaçları suiistimal gibi suçlardan yargılanabileceği belirtiliyor.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Aktif Sağlık Sen Genel Başkanı Hüseyin Ayhan “Son üç yıldır defalarca basına malzeme olan, defalarca alem, fuhuş ve her türlü ahlaksızlığın yaşandığı bu hastane ne yazık ki ülkemizdeki sağlık kurumları için son derece çirkin ve kötü bir örnek olmuştur. Geçen yıllarda hastane personeline yemek vermek ve eğitimin bile yasaklandığı hatta başhekimden habersiz eğitim verdiği için bir doktorun sürgün edildiği bu hastane Ülkemizdeki Sağlık Sisteminin geldiği son noktayı göstermektedir” dedi.

TÜM PERSONEL ZAN ALTINDA
sorumluların bulunmaması nedeniyle tüm personeli zan altında olduğunu söyleyen Aktif Sağlık Sen Genel Başkanı Hüseyin Ayhan “Olayların üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen gerçek sorumlular bir türlü bulunamamış ve bu hastanede görev yapan bütün personel zan altında bırakılmıştır. Narkotik ilaçların suistimali konusunda sendikamızın verdiği hukuk mücadelesi sonuç vermiştir. Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere adli ve idari makamlara yaptığımız şikayet ve suç duyuruları sürekli kapatılmasına rağmen sendikamızın Isparta Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı şikayeti inceleyen Antalya Bölge İdare Mahkemesi son derece isabetli bir karar vermiştir” diye konuştu.

ESKİ KAYMAKAMIN EŞİ DE SORUŞTURMADA
Hüseyin Ayhan açıklamasında “Yargılanacaklar arasında bir kaymakamın eşiyle birlikte, bu ilçede başhekimlik yapan eski hastane başhekimi Dr. E.S ve eski hastane müdürü A.Ö'de bulunmaktadır. Hukuka ve kanunlara uyarak yurtdışındaki başhekime sahte rapor vermeyen ve bu sebeple aile hekimliği hizmet sözleşmesi fesih edilen Isparta İl Başkanımız Dr. Gökay Çetin'in açılacak olan davaya mağdur ve müşteki sıfatıyla katılmasını bekliyoruz. Defalarca şikayetçi olmamıza rağmen İçişleri ve Sağlık Bakanlığı bu hastanedeki kanunsuz ve hukuksuzluklar karşısında aciz kalmıştır” ifadelerine yer verdi.

17 KLASÖRLÜK SORUŞTURMA
iddialarla ilgili gelen Sağlık Bakanlığı Müfettişinin 17 klasörlük soruşturma yürüttüğünü belirten Ayhan “Devleti zarara uğrattıkları, evrakta sahtecilik yaptıkları, yurtdışındayken sahte rapor aldıkları vb. hususlarda defalarca şikayetçi olduğumuz halde kaymakam ve eşi hakkında hiçbir idari yaptırım uygulanmamıştır. 2014 yılında Sağlık Bakanlığı Müfettişi M.T. Isparta'ya gelerek 17 klasörlük ve aylarca süren bir soruşturma yürütmüş ne tuhaf ki hiçbir suçlu bulamamıştır. Soruşturmada bir arpa boyu mesafe alınamamıştır. Bundan 10 ay önce Sağlık Bakanlığına yaptığımız şikayetin akıbeti halen belirsizdir” dedi.

ISPARTA DEVLET HASTANESİNDEN DAHA ÇOK
Sütçüler Devlet Hastanesinde Isparta Merkezdeki hastanelerden daha narkotik ilaç kullanıldığını iddia eden Ayhan açıklamasında şunları söyledi. “Son beş yıldır bu hastanede Morfin ve Diazem başta olmak üzere Narkotik İlaçların sürekli suiistimal edildiği herkes tarafından bilinmektedir. 2.000 nüfuslu küçük bir ilçe hastanesinde Isparta Doğum Evinden veya Isparta Devlet Hastanesinden daha fazla narkotik ilaç kullanılıyorsa Sağlık Müdürlüğünün bu olaylarda mutlaka bir payı ve sorumluluğu vardır. Gerçek sorumlular ortaya çıkana ve hak ettikleri cezayı alana kadar hukuk mücadelemiz devam edecektir.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum