600 kişilik İşe 4 Bin 101 Başvuru

600 kişilik İşe 4 Bin 101 Başvuru

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Aralık 2018 09:55
600 kişilik İşe 4 Bin 101 Başvuru

Başta İl Özel İdaresi olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşlarda 6 ay süreyle çalıştırılmak üzere TYP kapsamında alınacak 600 personel için 4 bin 101 kişi başvurdu. Çalışacaklar kur’a çekimi ile belirlenecek.

Bilindiği gibi; geçen yıl olduğu gibi bu yılda Toplum Yararına Programı (TYP) çerçevesinde; İl Özel İdaresi’ne 240, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesine 25, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne 25, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne 22, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne 15, Kara Havacılık Okuluna 15, Su Ürünleri’ne 10, Eğirdir Meyvecilik Araştırma Merkezine 10, Isparta Müftülüğüne 10, çeşitli ilçelerdeki Köylere Hizmet Götürme Birliklerine 20, çeşitli belediyelere de 201 kişi olmak üzere İşkur tarafından toplam 600 kişinin alınacağı duyurulmuş ve 17 Aralık’da başlayan müracaatlar 21 Aralık’ta sona ermişti.

ÖKSÜZ; “4 BİN 101 BAŞVURU OLDU”
Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan İşkur İl Müdürü Gürsel Öksüz, açıklamasında; “İl Müdürlüğümüz ile ilimizde çalışmalarını sürdüren çeşitli kurum ve kuruluşlarla işbirliğinde, Toplum Yararına Program düzenlenecek. Bu doğrultuda, yapılan başvurular 21 Aralık akşamı saat 23.59 itibariyle sona ermiş bulunmaktadır. Bu doğrultuda; söz konusu süre içerisinde 4 bin 101kişinin müracaatta bulunduğu belirlenmiştir” dedi.

“BAŞVURANLAR FETÖ SORUŞTURMASINDAN GEÇİRİLECEK”
Bakanlığın ve Valiliğin talebi doğrultusunda, Toplum Yararına Programına başvuranların isimlerinin İl Emniyet Müdürlüğü’ne verildiğini ifade eden İl Müdürü Öksüz; “Emniyet Müdürlüğü, bu kişilerin FETÖ ve benzeri terör örgütleriyle bağlantılı olup olmadıklarını araştırıp sonucu bize bildirecek. Bizde Emniyet’in soruşturup ‘temiz’ olduğu belirlenen kişilerden oluşan isim listesini ilgili kurum ve kuruluşlarımıza göndereceğiz.

“ÇALIŞACAKLAR BAŞVURU YAPANLAR
ARASINDAN KUR’A İLE BELİRLENECEK”
Bu doğrultuda; 6 ay süre ile geçici personel çalıştıracak kurum ve kuruluşlar bu kişiler arasından alacağı toplam 600 kişiyi bugün ve yarın yapacağı noter huzurundaki kur’a neticesinde belirleyecek. Sonuçlar, kısa mesaj (SMS) yoluyla kur’aya girenlerin cep telefonlarına gönderilerek onların işe başlayabilmeleri için gerekli evrakları getirmeleri istenecek” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.