65 Yaş Konusu Meclise Taşındı

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, 65 yaş ve üstü vatandaşların ücretsiz taşınmasıyla ilgili çıkan kavgaların ardından meclise bir önerge sundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Temmuz 2014 13:06
65 Yaş Konusu Meclise Taşındı

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, şoförler ve vatandaşları karşı karşıya getiren 65 yaş ve üzeri vatandaşların ücretsiz taşınmasına ilişkin kararla ilgili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’a bir soru önergesi yöneltti.

YASA VE YÖNETMELİKDE DÜZENLEME ŞART

Milletvekili Haydar Akar, 65 yaş uygulamasının yaşlılarımız ve ihtiyacı olan kişilerin ücretsiz seyahat hakkını kullanabilmeleri açısından doğru olduğunu ancak maliyet boyutunda otobüs ve minibüs esnafını mağdur ettiğini belirterek, uygulamada yapılan eksik düzenlemelerin vatandaşla esnafınkarşı karşıya getirdiğini söyledi.

HER KENTTE AYNI TEPKİ AYNI BEKLENTİ

Akar, sorunun sadece bir ilde olmadığını, yurdun dört bir tarafında sadece basın haberlerine bakınca bile her gün konunun işlendiğini ve beklentilerin bu konuda her iki tarafı da mağdur etmeden devlet eliyle çözülmesi olduğunu vurguladı.

EKSİKLİKLER GİDERİLMELİ

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’ın soruları şu şekilde: “Konu ile ilgili kanunun yayınlanmasının ardından 8 aylık süre zarfında ilgili yönetmeliğin çıkartılmasının ve söz konusu yönetmeliğin gecikmesinin sebebi nedir? Yasa çıkmadan önce şoför esnafına verilen ‘meslek sahiplerine ödeme yapılması’ konusundaki sözün yerine getirilmemesinin ve kanunda bu yönde bir düzenlemeye gidilmemesinin sebebi nedir? 65 yaş üstü seyahat hakkı uygulamasının mali olarak üstlenicisi hangi kurum veya kuruluşlardır? Bu uygulamanın şoför esnafı için ortaya çıkardığı zararlara ilişkin nasıl bir önlem alınacaktır? Vatandaşlarımızla minibüs esnafını karşı karşıya getiren konu ile ilgili yasal bir düzenleme yapılarak söz konusu eksikliklerin giderilmesi planlanmakta mıdır?”