65 Yaş Uygulaması İçin Meclis Kararı Alınacak

65 Yaş Uygulaması İçin Meclis Kararı Alınacak

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Ocak 2016 12:31
65 Yaş Uygulaması İçin Meclis Kararı Alınacak

65 yaş üzerindeki vatandaşlar, halk otobüslerinden ücretsiz faydalanacak. İl merkezinde bu hizmetten faydalanacak kişi sayısı 16 bin. Devlet, Halk Otobüsleri Kooperatifi'ne her otobüs için günlük 13 kişilik ücret ödeyecek. Hükümetin 65 yaş üzerindeki vatandaşların şehir için halk otobüslerinden ücretsiz faydalanmasını öngören düzenleme için geri sayım başladı. Uygulama kapsamında Isparta’da her otobüs için işletmeci kooperatife Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından günlük 13 kişinin ücreti ödenecek. Devlet, Isparta Halk Otobüsleri Kooperatifi'nin 98 otobüsüne 65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz faydalandırılması karşılığında aylık 600 TL para ödeyecek.

Edinilen bilgiye göre, 65 yaş üstü vatandaşların bu hizmetten faydalanması, kooperatifin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından bu ücreti alabilmesi için küçük bir karar gerekiyor. Isparta Belediye Meclisi, şubat dönemi oturumunda bu hizmetin uygulanması, Kooperatif ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile anlama yapabilmesi için meclis karan alınacak. Meclis kararından sonra Kooperatif ile Aile Müdürlüğü arasında bir protokol imzalanacak. Bu protokol doğrultusunda iliizdeki 65 yaş üstü vatandaşların halk otobüslerinden ücretsiz faydalanması sağlanacak. Isparta merkezde bu hizmetten 16 bin vatandaşımızın faydalanacağı tahmin ediliyor.

Öte yandan Halk Otobüsleri Kooperatifi uygulama ile ilgili hazırlıklara başladı. Kooperatif, 65 yaş üstü vatandaşlar için özel kart bastıracak. Kartlar ücretsiz olarak 65 yaş üstündeki vatandaşlara dağıtılacak.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.