65 Yıllık Hayat Arkadaşına Isparta Gülü

9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, eşi Nazmiye Demirel'in ölümün birinci yılı nedeniyle Atabey ilçesine bağlı İslamköy de düzenlenen mevlide katıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Mayıs 2014 17:46
65 Yıllık Hayat Arkadaşına Isparta Gülü

Türkiye Cumhuriyeti’nin 9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel özel uçakla, adını taşıyan havaalanına saat 12.00 sıralarında indi. Demirel'i havaalanında, Isparta Valisi Vahdettin Özkan, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Isparta protokolü, bazı siyasi parti temsilcileri ve hemşehrileri karşıladı.

"RUHUN ŞAD OLSUN"
Uçaktan inen Demirel, otomobille İslamköy'e hareket etti. İlk olarak Şehriban Hatun Cami'nde okunan mevlidi bir süre dinleyen Demirel, daha sonra İslamköy aile mezarlığında eşi Nazmiye Demirel'in mezarını ziyaret etti.

Demirel, bir buket pembe Isparta gülünü eşinin mezarına bıraktıktan sonra, "Ruhun şad olsun. Allah rahmet eylesin. Huzur içinde yat" dedi.

Demirel, mezarlık ziyaretinde kardeşleri Şevket Demirel ve Hacı Ali Demirel ile birlikte mezar başına konulan koltukta oturarak Kuran-ı Kerim'i dinledi.

Nazmiye Demirel ve aile mezarlığında bulunan Demirel'in diğer yakınları için Kur'an-ı Kerim okunarak dua edildi.

Ziyarette eski milletvekillerinden İlhan Kesici, eski bakanlardan Cavit Çağlar, DYP eski genel başkan yardımcısı Orhan Keçeli de yer aldı.

Ziyarete Nazmiye Demirel'in adını taşıyan ortaokulun öğrencileri ile İslamköy'deki ilkokul öğrencileri de katılarak çiçek bıraktı.

GÜNDEMİMİZ BU DÜNYA DEĞİL
Burada Gazetecilerin “Gündeme ilişkin soru alaca mısınız?” diye sorması üzerine “Bugün gündemimiz bu. Bu dünya işimiz yok. Gündemimiz öbür dünya. Diğer soruları yarın sorarsınız” diye cevap verdi.

Demirel, akşam saatlerinde özel uçakla Ankara’ya döndü.


nazmiye demirel 1. yıl paylaşan: Ajans_32

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum