68 Yıla Kadar Hapis Cezası İle Yargılanacaklar

51'i tutuklu 130 şüpheli hakkında 68 yıla kadar değişen hapis cezaları istemiyle dava açıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Haziran 2016 17:35
68 Yıla Kadar Hapis Cezası İle Yargılanacaklar

Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından firari şüpheli Fethullah Gülen'in de aralarında bulunduğu 51'i tutuklu 130 şüpheli hakkında "Silahlı terör örgütü kurma ve yönetme, silahlı terör örgütüne üye olmak, hukuka aykırı kişisel verileri kayıt etme, şantaj özel hayataın gizliliğini ihlal etme' gibi suçlardan 68 yıla kadar değişen hapis cezaları istemiyle dava açıldı.

Isparta'da FETÖ/ PDY'ye yönelik düzenlenen operasyonda Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) eski Rektörü Hasan İbicioğlu, dönemin rektör yardımcıları, akademisyenler ve iş adamlarının bulunduğu çok sayıda şüpheli gözaltına alınmıştı. Mahkemenin sorgusunun ardından 51 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. 18 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildi. Soruşturma kapsamında 7 firari hakkında ise yakalama kararı bulunuyor.

130 ŞÜPHELİYE DAVA


Isparta Cumuriyet Başsavcılığı 51'i tutuklu 130 şüpheli hakkında yürüttüğü soruşturma sonunda iddianame hazırladı. Başsavcılığın yaptığı yazılı açıklamaya göre, iddianamede Fethullah Gülen'in de bulunduğu tüm şüpheliler hakkında "Silahlı terör örgütü kurma ve yönetme, silahlı terör örgütüne üye olmak, hukuka aykırı kişisel verileri kayıt etme, şantaj, özel hayatın gizliliğini ihlal etme, resmi belgede sahtecilik, zimmet, görevi kötüye kullanma, 6415 sayılı Terörizmin Finansmanın Önlenmesi Hakkında kanuna muhalefet' suçlarından 40 yıldan 68 yıla kadar değişen hapis cezalarıyla cezalandırılmasını talep etti. İddianame Isparta 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

GÜLEN'İN EL YAZMASI BELGELERİNE ULAŞILMIŞTI

Soruşturma dosyasına göre terör örgütü üyesi şüphelilerin, örgüt doğrultusunda Isparta ve Süleyman Demirel Üniversitesi'ndeki faaliyetleri düzenledikleri iddia edildi. Yapılan çalışmalarda ele geçirilen delil ve hard disklerin incelenmesi sonucu, Fethullah Gülen tarafından örgüt mensuplarına yönelik talimat niteliğinde el yazması gizli belgelere ulaşıldığı, yine ele geçirilen hard disklerin çözümünde ülke genelinde yasadışı yöntemlerle siyasi ve işadamalarına ilişkin görüntüleri şantaj amaçlı kayıt altına aldıkları yer aldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum