7 Bölge 7 Dans

7 Bölge 7 Dans Halk Oyunları Grubu tarafından düzenlenen Halk Oyunları Gecesi'nde Türkiye'nin dört bir yöresinden oyunlar sahnelendi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Ocak 2014 16:24
7 Bölge 7 Dans

Isparta Belediyesi Kültür Sinema Salonu’nu dolduran Ispartalılar, Ege yöresi Zeybek’ten Tangoya, Anadolu Halayından, Karadeniz esintilerine kadar muhteşem bir görsel şölen yaşadılar.

7 Bölge 7 Dans Halk Dansları Topluluğu, etkinliklerinin ilkini başlattı. Önceki akşam Isparta Belediyesi Kültür Sineması’nda “Türk Halk Müziği” ve “Halk Oyunları Gecesi” düzenlendi.

KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞATMAK GÖREVİMİZ
Kültür Sinema Salonu’nda saat 19.30’da düzenlenen gecede halk oyunları ekibi, birbirinden farklı oyunlar sergiledi.

Kültürümüzü yaşatmamız gerektiğinin altını çizerek sözlerine başlayan Kurs Eğitmeni Emrah Akar, “7 Bölge 7 Dans olarak, yaklaşık 150 kişilik bir aileye sahibiz.Halk oyunlarımıza insanlarımız ilgi duymalı, sevmeli ve yaşatmalı” dedi.

AYAKTA ALKIŞLANDILAR
Gerçekleştirilen gösteride Halk Müziği’nden sunulan örnekler izleyenleri büyüledi. Programda Türkiye’nin dört bir yanından eserler de yerini aldı. Birçok oyunun yanı sıra Potpori ile davetlilere muhteşem gösteri sunan kursiyerler, oyunun sonunda ayakta alkışlandılar.

İZLEYENLERİ BÜYÜLEDİLER
Halk danslarının yanı sıra çağa uygun poping, hiphop, electro gibi dansları da sergileyen kursiyerler, izleyenleri büyüledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum