7 Dakikada Rekor Geldi

Antalya Valiliği koordinatöründe Sağlık İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 1 saatte en fazla organ bağışı rekor denemesinde Guinness dünya rekoru ilk 7 dakika içinde kırıldı.

Yayınlanma:
7 Dakikada Rekor Geldi

Organizasyonda SDÜ Tıp Fakültesi organ nakil koordinatörleri Ayşen Erdoğan ve Mehmet Zeki Er’de görev aldı. Organ nakil koordinatörü Mehmet Zeki Er Organizasyona SDÜ Tıp Fakültesi öğrencilerinden TMSIC üyesi 50 kişilik bir grupla birlikte katıldıklarını ve kendilerinin de organlarını bağışladıklarını, böyle organizasyonların Isparta’da da yapılabileceğini ifade etti.

Sürenin bitmesine 53 dakika 50 saniye kala dev kronometrede görülen 475 rakamı, rekor olarak kayıtlara geçti.

Kepez Arena’da düzenlenen ”1 saatte en fazla organ bağışı rekor denemesi” dalındaki Guinness dünya rekoru denemesi, saat 15.00′de vatandaşların form doldurmasıyla başladı. 128′i şahit, 230 sağlık ekibinin görev yaptığı organizasyonda 40 masada başvurular kabul edildi.

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas ise organ bağışı ile canlara can katıldığını dile getirerek, ”Canlı nakilde dünya birincisiyiz. Canlara can katıyoruz, ama cenazemizi vermekte zorluk çekiyoruz” dedi.

Organizasyonda bir saatte 2056 kişi organlarını bağışladı.
Yapılan değerlendirme sonucunda ‘1 saatte en fazla organ bağışında’ yeni rekor 1981 olarak tescillendi.
Çin’de 2012 yılında 474 bağışla kırılan rekor ise Antalya’da ilk 7 dakikada 475 kişinin bağışı ile kırıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.