7 Yeni İl İçin Kanun Teklifi

13 ilin büyükşehir yapılması için çalışmalar sürerken muhalefet 7 yeni il ve çok sayıda yeni ilçe kurulması için kanun teklifleri hazırladı...

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Haziran 2012 12:12
7 Yeni İl İçin Kanun Teklifi

CHP Mersin milletvekili Vahap Seçer Tarsus’un il yapılmasını, MHP Mersin milletvekili Mehmet Şandır da Silifke ve Anamur’un il olmasını istedi. MHP Adana milletvekilleri Muharrem Varlı ile Ali Halaman da Adana’nın Ceyhan ve Kozan ilçelerinin il olmasını önerdi. CHP Bursa milletvekili Turhan Tayan, Bursa İnegöl’ün il olmasını istedi. CHP Konya milletvekili Atilla Kart da Ereğli’nin il yapılması için kanun teklifi verdi.

İSTANBUL’A İKİ YENİ İLÇE: HADIMKÖY VE BAHÇEŞEHİR

CHP’li Nurettin Demir Muğla’da Turgutreis ve Seki, MHP’li Bülent Belen Tekirdağ’da Barbaros, Sağlamtaş, Velimeşe, Kozyörük Gümüşsultan, Mürefte, Yeniçiftlik, Karaağaç ve Karacakılavuz adıyla yeni ilçeler kurulmasını istediler. CHP’li Mevlut Aslanoğlu da İstanbul’da Hadımköy ve Bahçeşehir ilçeleri kurulmasını önerdi.

MHP’l Özcan Yeniçeri Ankara’da Çayyolu adıyla, MHP’li Ali Uzunırmak da Aydın’da Acarlar, Bağarası, Güzelhisar, Efeler, Umurlu, Davutlar, Ortaklar ve Atça ilçelerinin kurulmasını istedi. CHP’li Rıza Yalçınkaya da Bartın’ın Kozcağız bucağının ilçe olması içim kanun teklifi verdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.