7 Yıldır Hac İçin Bekleyenler Kuraya Girmeyecek

İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın aldığı karara göre, 7 yıldır hac için başvuran ancak gidemeyen adayların bu sene kuraya katılmadan götürüleceklerini bildirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Mart 2011 10:46
7 Yıldır Hac İçin Bekleyenler Kuraya Girmeyecek

İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın aldığı karara göre, 7 yıldır hac için başvuran ancak gidemeyen adayların bu sene kuraya katılmadan götürüleceklerini bildirdi. Uzun yıllar bu özlemi çeken vatandaşların da hacca götürülmesi için ilk kez bu sene yeni bir sistem uygulanmaya karar verildiğini belirten Avcı, şu açıklamalarda bulundu:

FAZLADAN KURA ÇEKME HAKKI

“7 sene üst üste müracaat eden herkes kuraya dahil edilmeden hacca götürülecek. 6 sene üst üste müracaat edenler 36 kura çekme hakkına sahip olacak. 5 sene üst üste müracaat edenlerin 25, 4 sene üst üste müracaat edenlerin ise 16 kez kura çekme hakkı olacak.

Böylece bu yıl hacca gideceklerin neredeyse yüzde 90’ı birden fazla müracaat edenlerden oluşacak. Yüzde 10-15’i de yeni müracaatlar arasından çıkabilir. Bu da toplamdaki hac heyecanı ve talebini ortadan kaldırmamak için başvurduğumuz bir yöntem. Yoksa belli bir süre hac müracaatlarını kabul etmeyip tatil etmemiz gerekiyor. Herkes umudunu kesiyor. Bu da doğru değil.

1000 KİŞİ BU KATEGORİYE GİRİYOR

7 yıldır yani 2005 yılında müracaat edenlerin sayısına baktığımız zaman 1490 kişi başvuruda bulunmuş. Bunların 490’ı aynı sene hacca gitmiş. Diğer 1000 kişiden kaçının 7 yılda hacca gidip gitmediğini bilmediğimiz için bu sistemin kaç kişiyi kapsadığını bilemiyoruz.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.