75 Kadına İstihdam İmkanı

75 Kadına İstihdam İmkanı

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Mayıs 2018 11:32
75 Kadına İstihdam İmkanı

MÜSİAD Isparta Şubesi, İşkur İl Müdürlüğü, Isparta Halk Eğitim Müdürlüğü ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Kırsal Turizm Alanında Yeni İstihdam Yaklaşımları’ eğitimini başarıyla tamamlayan 75 kursiyere sertifikaları törenle verildi. 

MÜSİAD Isparta Şubesi, İşkur İl Müdürlüğü, Isparta Halk Eğitim Müdürlüğü ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Kırsal Turizm Alanında Yeni İstihdam Yaklaşımları’ eğitim programı önceki gün yapılan sertifika töreniyle sona erdi. Önceki gün saat 18.00’da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans salonunda gerçekleştirilen törene; MÜSİAD Genel Merkez Kadın Çalışma Grubu Başkanı Müge Öz, Ak Parti İl Başkanı Osman Zabun, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Osman Çot, Isparta HEM Müdürü İhsan Arıcı, davetliler ve kursiyerler katıldı.

CİNGÖZ; “TOPLAM 75 

KADINIMIZA EĞİTİM VERDİK” 

Söz konusu projenin MÜSİAD adına yürütücüsü olan Müjgan Cengiz, toplantıda bir konuşma yaparak, hem proje hakkında bilgiler verdi hem yaptıkları çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Cingöz, konuşmasında; “MÜSİAD Isparta şubemizin önderliğinde Isparta Halk Eğitim Merkezi, İŞKUR ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün paydaşlığında Isparta merkez ve ilçe, köylerinde ikamet eden 18 – 60 yaş arasında olan son zamanlarda ilimizde gül ve lavanta turizminin artmasıyla birlikte bu sektörün içinde yer almak isteyen 75 kadınımıza eğitim verdik.

“NİTELİKLİ KADIN İSTİHDAMININ 

ARTIRILMASINI HEDEFLEDİK” 

Isparta yöresinin tarihi ve doğal güzelliklerini tanıtma faaliyetlerinin yürütülmesi, turizm alanları hakkında farkındalığın artırılması, Isparta’ya gelen konuklara turizm alanlarının doğal güzelliklerinin yanı sıra yöresel kültürünün tanıtılması bu sayede bölge değerlerinin doğru ve etkin şekilde algılanması, bölge kültürünü konukların yaşam alanlarına taşıyarak Isparta’nın tanıtımına katkı sağlanmasının yanı sıra nitelikli kadın istihdamının artırılmasını hedefledik. 

“PROJEMİZE KATKI SUNANLARA

TEŞEKKÜR EDİYORUM” 

Bu amaçla Aralık ayında Kırsal Turizm Alanında Yeni İstihdam Projesi adı altında eğitimlerimize başladık. Eğitimlerimiz teorik ve uygulamalı olarak yapıldı. Isparta’mızın gastronomisinden kentsel mimarisine, tarım ve endemik bitkilerinden sağlık turizmine kadar tüm değerleri ortaya koyduk. Eğitimler esnasında alanlarında uzman kişiler geldiler ve bilgileriyle katkı sağladılar. Kursiyerlerimiz de Isparta’mızı tanıtmak ve tanıma adına çok özveriliydiler” dedi. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.