78 İl Başkanına Meydan Okudu

Vedat Şenol, 78 İl Başkanına seslenerek “Hanginiz, ilinizde tartışarak, ortak karar vererek destek imzası attınız” diye sordu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Ağustos 2014 15:52
78 İl Başkanına Meydan Okudu

Kongre kazanı kaynayan CHP’de 78 İl Başkanı Kılıçdaroğlu’na destek mesajı yayınlamıştı. Aralarında Isparta İl Başkanı Vedat Şenol’un da bulunduğu 3 il başkanı ise bu deklarasyona imza vermedi. Vedat Şenol, 78 İl Başkanına eslenerek “Hanginiz, ilinizde tartışarak, ortak karar vererek destek imzası attınız” diye sordu.

CHP Isparta İl Başkanı Vedat Şenol, düzenlediği basın toplantısında “İl Başkanlarını, il örgütlerini şucu, bucu diye yaftalamak doğru değil. Biz kişilerin adamı değiliz. CHP’liyiz. Partimizin programı etrafında dururuz” dedi.

Kılıçdaroğlu’na destek açıklaması için kendisinin de aranarak bir toplantıya davet edildiğini anlatan Şenol, “Ben o toplantıyı etik bulmadığım için katılmadım. Kurultay delegelerinden görüş almadan toplantıya katılmak, herhangi bir adaya destek açıklaması yapmak siyasi ahlaka uygun değildir. Benim de siyasi ahlakıma sığmaz” dedi.

78 İl Başkanına seslenen Şenol, “Şimdi soruyorum, o imza veren il başkanlarımıza hanginiz, illerinizde gerekli organlarda tartıştınız, delegelerle, ilçe başkanlarıyla, yöneticilerle toplantı yaptınız? Öyle sanıyorum ki hiç birisi böyle bir çalışma içerisine girmedi” ifadelerini kullandı.

Bülent Ecevit’in “Biz partinin kapı kulları değil, özgür yurttaşlarız” sözünü hatırlatan Şenol, “Ben bu destek açıklamalarının hem Sayın Kılıçdaroğlu’na, hem sayın İnce’ye hem de kurultay delegelerine hakaret olduğunu düşünüyorum” dedi.

Isparta’da 8 Kurultay delegesinin olduğunu hatırlatan İl Başkanı Vedat Şenol, “Ben hiçbir arkadaşımın iradesine ipotek koyamam” ifadelerini kullandı.
Şenol, kurultay salonunun küçük olmasını da eleştirerek “Bence daha büyük katılımlı bir kurultay yapmalıydık. Bin 500 kişilik bir kurultay CHP’ye yakışmaz. İzleyicili bir kurultay yapılmalıydı” görüşünü savundu.

Şenol, gazetecilerin karşısına İl Genel Meclisi Üyesi ve Kurultay Delegtesi Kamil İçöz ve Yenişarbademli Blediye Başkanı – Kurultay Delegesi Mustafa Erdem ile çıktı.


Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum