787 Proje İçin 356 Milyon TL

787 Proje İçin 356 Milyon TL

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Temmuz 2015 11:39
787 Proje İçin 356 Milyon TL

Isparta’da yılın ilk atı ayı sonunda 787 proje için 356 milyon TL ödenek ayrılırken bu projeler için paranın yüzde 34’ü harcandı.

İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Valilik Göl Toplantı Salonu’nda yapıldı. Vali Vahdettin Özkan’ın başkanlığında yapılan toplantıda 2015 yılı ilk altı aylık dönemde yapılan harcamalar ele alındı. Yatırımcı kuruluşların 2015 yılı haziran ayı sonuna kadar proje bedelleri toplamının 2. 158 milyar TL olan 464 proje üzerinde çalışma yürüttüklerini belirten Vali Özkan, “ Bu projeler için 273. 6 milyon TL ödenek ayrılmış olup bu ödeneğin 102.7 milyon TL’si harcanarak yüzde 38 parasal gerçekleşme sağlanmıştır. Belediyeler yılın ilk altı ayında proje bedeli 241.6 milyon TL olan 323 proje üzerinde çalışırken; Belediyeler bu projeler için 82.4 milyon TL ödenek ayırmış bu ödeneğin 18.m milyon TL’si harcanarak, yüzde 23 parasal gerçekleşme sağlanmıştır. İlde toplam 787 proje üzerinde çalışılmıştır. BU projeler için 356 milyon TL ödenek ayrılmış yüzde 34 parasal gerçekleşme sağlanmıştır. İlimizin ekonomisini en üst düzeye taşımak, istihdamı geliştirmek, vatandaşlarımızın gelirlerini artırarak çağdaş bir yaşam seviyesini yakalamak hedefine yönelik olarak yapılan çalışmalarda azami gayret sarfederek yatırımların aksatılmadan yürütülmesi için her türlü tedbir alınacaktır.” bilgisini verdi.

MİSKİNLER YOKUŞUNDA DUVAR TALEBİ
Proje ve harcamalara yönelik bilgilerin ardından ,belediye başkanları yatırımcı kuruluşlara yönelik talep ve sorunlarını aktardılar. Miskinler yokuşu inişinde yağıştan sonra yola taş ve çakıl döküldüğünü belirterek, yol kenarına çelik ağa veya duvar örülmesini isteyen Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Kervansaray’la ilgi sorunu aktardı. Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün mahkeme kararıyla Kervansarayı onarım yapmak şartıyla Belediyeden aldığını söyleyen Şengöl, “Yapılacaksa yapılsın. Yapılmayacaksa ben mahkemeye vereceğim ve Kervansarayı geri alacağım” dedi.

40 KONUT İÇİN ARSA TALEBİNE
OLUMLU YANIT VERİLMEDİ
İl Afet Acil Durum Müdürü Muhammed Arabacı da yeni hizmet binası için arazi arayışında olduklarını bunun için kurumlardan yardımcı olmalarını istedi. Arabacı, Güneyce köyünde meydana gelen afet nedeniyle evleri hasar görmüş kimselere yapılacak 40 konut için arsa talebinde bulunduklarını ancak şimdiye kadar olumlu yanıt alamadıklarını da ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum