7’den 77’ye Eğitim

7’den 77’ye Eğitim

Yayınlanma:
7’den 77’ye Eğitim

Halk Eğitim Merkezi gerek örgün eğitim çağında olsun, gerek örgün eğitim çağının dışında bulunsun bütün vatandaşlara ihtiyaç duydukları kursları düzenleyerek hizmet veriyor. Merkez, 2017 yılında 24 bin 293 kursiyerin katıldığı bin 201 kurs açtı. 

 ‘7’den 77’ye Eğitim’ ilkesiyle faaliyetlerini sürdürdüklerini ifade eden Isparta Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdür Yardımcısı Abdullah Uygun, yaptıkları çalışmalar ve 2017 yılının genel bir değerlendirmesiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Halk eğitim faaliyetleri, aynı zamanda milli ve manevi değerlerinde pekiştirileceği bir yapıya sahip olup milli birlik ve beraberliğimizin köklü bir yapıda olmasının teminatıdır. Bunun yanın da kültürel değerlerimizin hatırlatılmasında ve unutulmamasında önemli bir kaynaktır. Bir ülkenin kültürel değerleri olan el sanatları, zanaat değerleri, eski meslekleri, halk eğitim merkezlerinde açılan kurslar ile tekrar canlanmaktadır.  

“2017 YILINDA 24 BİN 293 

VATANDAŞIMIZA 

KURS HİZMETİ VERDİK” 

Bu doğrultuda; Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz olarak 2016 –  2017 Eğitim Öğretim Yılında bin 201 kurs açarak 10 bin 350’si erkek, 13 bin 943’ü bayan kursiyer olmak üzere toplam 24 bin 293 kursiyere hizmet verdik. Kurslarımız Bilgisayar, Müzik, Halk Oyunları, Spor, El Sanatları, Çocuk Gelişimi, Yabancı Dil, Osmanlıca, Giyim, İş Makineleri, Sanat, Okuma Yazma kurslarının yanında bu yıl çıkan yetiştirme kursları yönergesine göre lise mezunu vatandaşlarımıza Üniversiteye hazırlık kursu, istihdama yönelik olarak Emlak Danışmanlığı, Hasta Yaşlı Refakatçisi, 4-6 Yaş Çocuk Eğitimi, Kantin Açık Alan İşletmeciliği, Tehlikeli ve Çok Tehlikeli İşlerde Mermer İşleme, Çeşitli alanlarda çok sayıda Hijyen Kursları gibi birçok alanda açılan kurslardır. Bu kursların yanında 23 yaş üzeri engelli vatandaşlarımızın eğitimleri de halk eğitim müdürlüğümüz tarafından yapılmaya başlanmış, bu vatandaşlarımızın her yönden hayata hazırlanmasına katkı sağlanmaya çalışılmıştır.

“HEDEFİMİZ 30 BİN KURSİYER 

SAYISINA ULAŞMAK” 

Kurum olarak okullar, cezaevi, silahlı kuvvetler, iş-kur, belediye, üniversite, sanayi kuruluşları, sivil toplum örgütleri çalıştığımız kurumların bazılarıdır. Netice olarak öyle bir kurum yapımız bulunmaktadır ki temel eğitim, orta öğretim, mesleki eğitim, özel eğitim ve yaygın eğitim olmak üzere her guruba hizmet vermekteyiz. 2017 – 2018 Eğitim Öğretim Yıl Kurs Planlamamız gereği Haftanın dört farklı bölümünde hafta içi akşam, hafta içi sabah ve öğleden sonra, hafta sonu olmak üzere birçok alanda kurslar açılmış ve açılmaya devam etmektedir. Geçen üç aylık zamanda yani 17 Eylül ila 31 Aralık 2017 tarihleri arasında 547 kurs açılmış ve 4 bin 291’i erkek, 6 bin 790’ı bayan kursiyer olmak üzere toplam 11 bin 081 kursiyer bu eğitimlere katılmıştır. Hedefimiz bu eğitim yılının sonuna kadar 30 bin kursiyer sayısına ulaşmaktır. Bilgisayar, Halk Oyunları, Müzik Aletleri Kullanım, Dikiş, Nakış, El Sanatları, Yabacı Dil, İşaret Dili, Kalorifer, Yabancılar İçin Türkçe, Osmanlıca, Kuranı Kerim, Diksiyon, Hasta Kayıt Kabul, Arıcılık, Okuma Yazma, Hijyen Eğitimleri, Arapça, Kooperatifçilik, Çocuk Bakımı, Aile Eğitimi, Spor Kursları, Okullar Hayat Olsun Projesi Kapsamındaki okul ve belediye işbirliğinde açılan kurslar, Avcı Eğitimi, Ağaç Kesme Boylama, Tehlikeli ve Çok Tehlikeli İşlerde Mermer İşleme, açılan ve planlanan kurslarımızdır.

“KURSLARIMIZ YAZ – KIŞ 

DEVAM EDİYOR” 

Kurumumuz yaz döneminde de faal şekilde hizmet vermekte olup, yaz dönemi için çocuk ve yetişkinlere yönelik Bilgisayar, Halk Oyunları, Bağlama, Gitar, Keman, Spor, Okullar Hayat Olsun Kapsamında okullarımızda açılacak kurslar ile Kuranı Kerim Kurslarını açmaktadır. Bu kurslarımızın kayıtları Haziran ayı içerisinde alınarak okulların bitmesine müteakip şartları uygun olanları açılmaktadır. Ayrıca lise mezunu tüm öğrencilerimizin üniversiteye hazırlık kursları kurumumuz tarafından ücretsiz şekilde gerçekleştirilmektedir. Bu kadar kapsamlı faaliyetler yanında ilimizin açık ortaokul ve açık lise öğrencilerine de hizmet vermeye çalışıyoruz. Toplamda 5 bine yakın öğrencinin yeni kayıt, kayıt yenileme, kitap dağıtımı v.s bütün işlemeleri yapılmaktadır.

“KURSLARIMIZA İLGİ 

BİR HAYLİ FAZLA” 

Gerek kurslar, gerek açık öğretim faaliyetleriyle Isparta Merkezde yıllık yaklaşık olarak 20 bin ila 25 bin arasında vatandaşımıza hizmet veren bir kurumuz. Hayat Boyu Öğrenme katılımı, Avrupa ülkelerinde % 40 - 70 arasında değişen oranlara sahip iken ülkemizde bu oran daha düşük oranlarda kalmaktadır. İlimizde ise Hayat Boyu Öğrenmeye katılım oranı bir hayli yüksek olup Isparta Merkez olarak Türkiye ortalama seviyesinin çok üstünde % 25 oranlarına ulaşılmıştır.

“BU EĞİTİME KATKIDA 

BULUNANLARA 

TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Tabiki bu görevimizi yaparken 300’e yakın sigortalı olmak üzere toplamda 350’ye kadar çıkabilen personelin tahakkuk ve kurs işlemleri yapılmaktadır. Bu kolay bir çalışma değildir ki işimizi çoğu zaman mesai saatleri dışında yapıyoruz. Bu çalışmalarda emeği geçen İdareci, öğretmen, yardımcı hizmetler personeli ve usta öğreticilerimize, Okul Aile Birliği Başkanımız ve yönetim kuruluna, Halk Eğitim Faaliyetlerinin yürütülmesinde büyük katkısı olan ve İl Milli Eğitim ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.