8,5 Milyon Tl’lik Borçlanma Yetkisi İstedi

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Gökkubbe ve Hasan Gürbüz Parkı’nın altına yapılacak olan projeler için İller Bankasına toplam 8,5 milyon TL’lik borçlanma konusunda Belediye Meclisi’nden yetki istiyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Eylül 2014 10:02
8,5 Milyon Tl’lik Borçlanma Yetkisi İstedi

Belediye Meclisi Eylül ayı oturumları dün gerçekleştirilen ilk toplantıyla başladı. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın Başkanlığında gerçekleştirilen meclisin gündeminde borçlanma konuları dikkat çekti. Günaydın, 2 proje için Meclis’ten İller Bankası’na borçlanma yetkisi istedi.

2 PROJE İÇİN 8,5 MİLYON TL BORÇLANMA İSTEĞİ

Gökkubbe içinde yer alan fuar alanı, konser salonu, katlı otopark ve çevre düzenlemesi ikmal inşaatı yapım işinin bu yıl içinde tamamlanamadığından yapım bedelinin yüzde 15’inin 2014 yılı bütçesinden, geri kalan yüzde 85’lik kısmının ise 2015 yılı bütçesinden karşılanması ve yapım bedelinin 5 milyon TL’lik kısmının İller Bankası’ndan borçlanma yapılmasının görüşülmesi ile belediye önüne yapılacak olan yeraltı katlı otopark projesinin yapım bedelinin 2014 yılı bütçesi ödeneğinden yüzde 20 geri kalan kısmının 2015 yılı bütçesi ödeneğinden de yüzde 80’lik kısmının kullanılması yer altı katlı otopark projesi yapım bedelinin 3,5 milyon TL’lik kısmının da İller Bankası’ndan borçlanma yapılmasının görüşülmesi maddeleri ilgili komisyonlara havale edildi.

ZOR DURUMDAYIZ TARİFENİN BELİRLENMESİNİ İSTİYORUZ

Öte yandan ITSO 10. Komite Başkanı Selman Boyacı Belediye Meclisi’ne gelerek kömürcülerin yaşadığı bir sıkıntı konusunda görüş belirtti. Boyacı, ‘’Kış ayları da yaklaşıyor. Fiyat tarifesinin bir an önce çözülmesini istiyoruz. Şuanda kömür getiremiyoruz. Fiyat sorunu çözülürse kömür getirmeye başlayacağız’’ dedi.

SİZ RAHAT OLUN

Diğer taraftan Günaydın, esnafın rahat olması gerektiğini bildirerek ‘’Konuyla ilgili maddeyi Bütçe Komisyonumuza havale ettik. Cuma günü ayrıntılı bir şekilde önümüze gelecektir. Komisyon çalışmasını yapsın ve Cuma gününden önce bana bildirilsin. Bu çalışmalar yapılırken kömürcü esnafından da 2 kişi dahil edilsin. Siz rahat olun. Komisyon üyeleri rahatlıkla çalışmayı yaparlar’’ şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.