8 Katlı Otoparka Onay Çıktı

Belediye Encümeni, Pirimehmet Mahallesi'ndeki otopark alanında 4 kat yeraltında, 4 kat da yer üstünde olmak üzere 8 katlı otopark yapılması için istimlak çalışmalarına başlanması kararı aldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Kasım 2013 10:33
8 Katlı Otoparka Onay Çıktı

Isparta Belediyesi, katlı otopark konusunda Sağlık Müdürlüğü arkasından sonra Pirimehmet Mahallesi'nde de bir çalışmaya başlıyor. Mehmet Aybatılı'nın döneminde otopark alanı olarak ayrılan ve şu ana kadar otopark olarak kullanılan yerde 4'ü yeraltında olmak üzere 5 katlı otopark yapılacak. Belediye Encümeni, otopark projesi için istimlaka başlanması kararı aldı.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, otopark projelerini Basın Kulübü'nde anlattı. Sağlık Müdürlüğü arkasındaki alanda istimlak çalışmalarının bittiğini müjdeleyen Günaydın, 800 araçlık yeraltı otoparkını 8 ayda hizmete sunacaklarını söyledi. Günaydın, şöyle konuştu:

"Sağlık Müdürlüğü arkasında 5 bin m2’ye yakın bir meydan açıyoruz. 800 otoparkla bir yer altı otoparkı açacağız. Gönüllü istimlak yaptık. 5 istimlakın yerini bitirdik. 10 milyon TL istimlak parası harcadım. Geldiğimden bu yana bununla uğraşıyorum. Çok meydanların altına otopark yapacağız.

Bu hafta ikinci bir otopark için Belediye Encümeni'nden karar çıktı. Pirimehmet Mahallesi'nde bir yerde yer altı 4 kat, yer üst 4 kat olarak projeleri çizilmeye başlandı. Sağlık İl Müdürlüğü arkasındaki yerde projeler bitti, ihale hazırlıklarına çalışıyoruz.  800 araçlı bir otopark üzerinde çalışıyoruz.

Daha önce yapamadık. Çünkü istimlaklar çok uzun sürüyor. Gönüllü olmasını istiyoruz. Bu konuda çok hassasım. Kul hakkı var.
900 araçlık bir otoparkı bitirdim. Gökkubbe göçtü diye orayı boş mu bıraktık. Dökümleri bitti. Orada 900 araçlık bir otopark yaptık. Gökçayı yaparken çok otopark yapmıştık. O gün bu konu çok eleştirildi. Küçük bir etkinlikte orası dolup, taşıyor. Dere Mahallesi’ne kadar gidecek bir proje vardı. Oraya devam edemedik. O rpoejeye devam etsek oradaki otoparklar yeterli gelmeyecek. Onun için fuar alanındaki yeri de biraz geleceği görerek düşünmek lazım.

Sevinenler üzülsün. Proje yeniden başlıyor. Dış avluda değişiklik oldu. iç mekanda aydınlatma sistemlerini yeniden ela aldık. Tüm fuarlara göre aydınlatmalar yapılacak. 25 metre yükselecek belki 4 metreye kadar da aydınlatma inecek. Sahneyi de gömeceğiz. 32 tane 8 metre duvar var. Düğmeye bastığınızda duvarın dibinde duvar oluyor. Ortaya bir çelik sistem koyduk."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum