8 STK Bağımlılığa Karşı Bir Araya Geldi

8 STK Bağımlılığa Karşı Bir Araya Geldi

Yayınlanma:
8 STK Bağımlılığa Karşı Bir Araya Geldi

8 Sivil Toplum Kuruluşunun bir araya gelerek hazırladığı, ‘Bağımlılıkla Mücadelede El Ele’ kermesi  Valilik önünde açıldı. Madde bağımlılığıyla mücadelede farkındalık oluşturmak için düzenlenen kermese tüm Ispartalılar davet edildi.

Yeşilay ve Isparta El Ele Derneği’nin öncülüğünde; Ekonomi Kulübü, Isparta Gazeteciler Cemiyeti, Isparta Uyuşturucu Bağımlılıklarla Ve Alkolizmle Mücadele Derneği, Isparta Muhtarlar Derneği, Isparta Merkez Muhtarlar Derneği ile Isparta  Dağıtım ve Geliştirme Platformunun ortaklaşa girişimiyle açılan bu kermeste farkındalık yaratılacak. 

15 Temmuz Demokrasi Meydanında (Valilik önü) dün saat 12:00’de Vali Yardımcısı İsmail Akman ve STK temsilcilerinin katılımıyla açılan kermeste gıda ve tuhafiye ürünleri yer alıyor. Kermes hakkında bilgi veren Isparta El Ele Derneği Başkanı Canan Aydın: ‘Isparta’mızda bağımlılıklarla ilgili büyük bir organizasyon düzenliyoruz. Her şeyi kamudan beklemeyerek STK’lar bir araya gelerek neler yapabileceğimizi planladık. Bu proje Türkiye’ye örnek olacaktır. Çünkü çok yaygın bir şekilde bağımlılığın yaşandığı ülkemizde, bu bağımlılıklarla ilgili çok güzel bir proje hazırladık. Projemizin ilk ayağı kermes. Sadece El Ele Derneği değil tüm Isparta halkı ve birçok derneğimiz bu konuda bize yardımda bulundu. 5 gün sürecek olan kermese tüm halkımızı davet ediyorum. Hem gıda hem tuhafiye hem de el işi ürünleri çok uygun fiyatlara satılacak. Ailelere dokunmak istiyoruz, aileleri tek tek bilgilendirmek istiyoruz. Bu konuda Isparta halkından gerekli yardımı alacağımıza inanıyorum ve yardım etmelerini istiyorum. Bugün her şeyi kamuya yükleyip kenarda durmanın biz STK’lara yakışmadığını düşünüyorum’  dedi.

Açılış öncesi konuşan Isparta Vali Yardımcısı İsmail Akman ise ‘Yeşilay’ımız ülkemizin ciddi ve eski yardım kuruluşlarından ve sivil toplum örgütlerinden birisi. Son yıllarda hepimizin bildiği gibi toplumumuzu tehdit eden bağımlılık yapıcı maddeler var. Eski yıllarda Yeşilay’ımızın ağırlıklı olarak görevi alkol ve sigara alışkanlığı ile mücadeleydi. Ama son yıllarda ülkemize musallat olan narkotik dediğimiz uyuşturucu maddeleri var. Uyuşturucu sigara ve alkolden daha ciddi ve insan yaşamını tehdit eden maddelerdir. Bunlar da üzücüdür ki yetişten gençlerimiz arasında yer buluyor. Bu işin maddi boyutu var. Maddi boyutundan dolayı kıymet ifade ettiği için bunun alım satımını yapan şahıslar var. Bu kanun dışı ve suçtur. Adli makamlar ve emniyetimiz bunu çok ciddi şekilde takip ediyor. Ama bunun maalesef tam önüne geçilemiyor. Hükümetimizin üzerinde en çok durduğu konulardan birisi de madde bağımlılığı. Bakanlıklardan oluşan bir yüksek komite kuruldu. Uyuşturucu ile mücadele koordinasyon birimi kuruldu. Bu birim ilimizde de var. Bu kermesimizde vatandaşlarımıza ulaşıp, madde bağımlılığı konusunda dikkatini çekerek, bu işle mücadele de vatandaşı yanımıza çekmek istiyoruz. Her madde bağımlığıyla ilgili ayrı komisyonlar oluşturuyoruz. Gayemiz Isparta’da bu konuda gençlerimizi tehdit eden bağımlılıkla mücadeleyi gerekli şekilde yapıp, halkımızın bu konuda bilgilendirilmesidir’ dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.