8 Trafoya 24 Saat Kedi Nöbeti

AKEDAŞ Seçim günü boş durmamış...

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Haziran 2015 12:45
8 Trafoya 24 Saat Kedi Nöbeti

AKEDAŞ İl Yöneticisi Niyazi Kıvılcım, Bakanlıktan gelen genelge doğrultusunda Isparta merkezde bulunan toplam 8 İndirici Trafo Merkezini seçim günü 24 saat süreyle beklediklerini söyledi.

SÜTTEN AĞZI YANAN, YOĞURDU ÜFLEYEREK YER...
Geçen yıl Mart ayı sonunda yapılan Yerel Seçimlerde bazı yerleşim yerlerinde elektriklerin gitmesi yüzünden sıkıntıya girmesi ve ardından bu konuda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın Trafolara kedi girmiştir kedi' açıklaması uzun süre dalga konusu olunca Bakanlık bu defa işi sıkı tuttu.

BAKANLIKTAN ELEKTRİK DAĞITIM ŞİRKETLERİNE 'NÖBET TALİMATI
Bu doğrultuda; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, geçtiğimiz Pazar günü yani, 7 Haziranda yapılan Milletvekili Genel Seçimlerinde ülkenin hiçbir yerleşim biriminde elektriklerin kesilmemesi için gerekli tüm tedbirlerin alınması konusunda ülke genelindeki tüm Elektrik Dağıtım Şirketlerine birer yazı gönderdi. Bilindiği gibi; seçim günü Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da, seçim bitene kadar Ankara Gölbaşı'ndaki merkezde nöbet tutacağın açıklayarak enerji hatları ve trafolarda güvenlik açısından helikopter denetim yapmıştı.

KIVILCIM; "SEÇİM GÜNÜ TRAFOLARI 24 SAAT BEKLEDİK"
CLK Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ. Isparta İl Yöneticisi Niyazi Kıvılcım, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; "Bakanlığımızdan gelen yazı doğrultusunda; 1 Hazirandan itibaren çalışma yapıp trafo merkezlerinde gereken önlemi aldık. Türkiye'de 686 büyük trafo merkezî var. 154 kilovolt ve 80 kilovolt trafo merkezlerinin istisnasız hepsinde bununla alakalı özel kolluk kuvvetlerimizle ayrı bir güvenlik sağladı. Biz de, Isparta olarak gerekli tedbirleri alarak özellikle seçimin yapıldığı 7 Haziran 2015 Pazar günü ilimizdeki 8 İndirici Trafo Merkezinde personelimizi nöbetçi olarak görevlendirdik Bu personelimiz 24 saat boyunca Trafolara hiçbir kişi veya hayvanın yaklaşmasına izin vermedi. Ayrıca, yine aynı gün Bakanlığımızın talimatları gereği seçim bitene kadar Bakanlığımızın Gölbaşındaki merkezle on - line bağlantılarımız oldu" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.