800 Kişi İcralık Oldu

800 Kişi İcralık Oldu

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Haziran 2016 13:41
800 Kişi İcralık Oldu

DEMOKRAT GAZETESİ'NİN HABERİ

Gelendost Sulama Birliği’nin elektrik ve SGK borcu 760 bin TL’yi geçiyor… Birlik kendi alacaklarını toplayamadığı için borçlarını ödeyemeyince yaklaşık 800 kişiyi icraya verdi. Kısacası Türkiye’nin elma bahçesi Gelendost’ta birlikte dertli vatandaşta…

BİRLİK DERTLİ ÇÜNKÜ;
Vatandaşlardan alacağını tahsil edemeyen Sulama Birliği, su motorlarını çalıştıramadığı için bahçelere su veremiyor. Elektrik ve SGK borçları nedeniyle kıskaca giren birlik son çare olarak icraya başvurmak zorunda kaldı.

VATANDAŞ DERTLİ ÇÜNKÜ;
Özellikle Türkiye’nin dış politikada yaşadığı sorunlar nedeniyle pazar sorunu yaşayan üretici Sulama Birliği’ne olan borçlarını ödeyemiyor. Vatandaşın yaşadığı ekonomik sıkıntılar direk olarak sulama birliklerine yansıyor.

Gelendost Sulama Birliği, vatandaşlardan alacaklarını toplayamayınca elektrik ve SGK borçlarını ödeyemedi. Toplamda 760 bin TL borcu olan birlik, alacaklarını tahsil edip borçlarını ödeyemeyince, yaklaşık 800 kişi için icra takibi başlattı.

Gelendost Sulama Birliği’nin şu anda bahçelere su veremediğini kaydeden Birlik Başkanı Fikret Cebeci, CLK elektriğin kendilerinden 60 bin TL nakit ödeme ve 600 bin TL’lik teminat istediğini belirterek, “CLK Elektrik bizden 60 bin TL para istiyor. Aynı zamanda 600 bin TL’lik bir teminat vermemiz gerekiyor. bu süreci tamamlayabilirsek su motorlarını çalıştırabileceğiz. Motorlarımızın bakımları, kanallarımızın temizliği tamam” dedi.

Gelendost Sulama Birliği’nin 60 bin TL elektrik borcu ve yıllardır ödenmeyen 700 bin TL SGK borcu olduğunu belirten Cebeci, SGK borcunun planlaması ile ilgili SGK ile görüşmelerinin devam ettiğini ifade etti.

Gelendost Sulama Birliği’nin vatandaşlardan yaklaşık 3 milyar 211 milyon TL alacağı olduğunu hatırlatan başkan Cebeci, “2003 – 2016 yılı itibari ile 3 milyar 211 milyon lira borcu var. Yaklaşık 800 kişiyi yeni icraya verdik. Beni icraya veriyor diye kötü görüyorlar. Bende ödemesini düzenli yapanların günahı ne diyorum. Şimdi bu paraları toplamış olsaydık, kanallarımızda sularımız akıyor olacaktı. Kapalı sisteme geçmiş olacaktık. Bugünden sonra dönüşü yok bu paralar toplanacak” dedi.

Gelendost Sulama Birliği’nin eksiklerinin giderilmeye çalışıldığını da anlatan Başkan Cebeci, “Eksikliklerimizi gideriyoruz. Sulama birliğine yeni traktör aldık, kepçe kazandırdık. DSİ'den greyder talep edip kanal yollarımızı düzleyeceğiz, su motorlarımızın bütün eksikliklerini giderdik” diye bilgi verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.