800 Okuma Yazma Bilmeyenimiz Var

Isparta Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün, elde ettiği verilere göre il merkezinde 800 okuma yazma bilmeyen vatandaşımız bulunuyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Ekim 2011 11:17
800 Okuma Yazma Bilmeyenimiz Var

Isparta Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün, elde ettiği verilere göre il merkezinde 800 okuma yazma bilmeyen vatandaşımız bulunuyor.

Eğitim seviyesi yüksek iller arasında yer alan Isparta’da ilçe ve köylerle birlikte toplam da 21 bin kişi okuma yazma bilmiyor.

Türkiye İstatistik Kurumu, Isparta’da 21 bin kişinin okuma-yazma bilmediğini ilan edince, ilin idarecileri harekete geçti. Hatırlanacağı üzere genel seçimler dönemi de buna fırsat bilinmiş, oy kullanma sırasında parmak basanların listesi taranmıştı.

Bu yönde çalışmayı yürüten Isparta Halk Eğitim Merkezi, son bilgilere de ulaştı. Ve elde ettiği dökumanları değerlendirerek Isparta il merkezinde 800 kişinin okuma-yazma bilmediğini belirledi.

Isparta Halk Eğitim Merkezi Müdürü Muhammed Emin Arseven, okuma-yazma kurslarını ekim ayının ilk günlerinde açmayı planladıklarını söyledi. Arseven, “Geçen yıl TÜİK verilerine göre Isparta, 70. sıralardaydı. Biz bu konuda bir dizi çalışma yaptık. Okuma-yazma bilmeyen vatandaşlarımızı buraya davet ettik, bazılarının mahallesine gittik. Tamamına kurs vermeye çalıştık, böylece 54.sıraya indik, hatta son tespitlere göre 50.sıradayız. tabi bu da yeterli değil. Çalışmalarımızı devam ettirdik ve 800 civarında kişiye ulaştık. Bu kişilere ulaşabildiğimiz kadar okutabileceğimiz kadar çağırıyoruz. Böylece belgeyi aldıklarında TÜİK verilerine işlenecek” dedi.

KOMŞUNUZA DİKKAT
Halk Eğitim Merkezi Müdürü Arseven, bu konuda toplumun her kesimini göreve davet etti ve çağrıda bulundu. Arseven, “Komşunuz, tanıdığınız, okuma-yazma bilmeyenler varsa bize haber verin, biz gidip kendileri ile görüşelim” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.