800 Yıllık Pazar Açılıyor

800 Yıllık Pazar Açılıyor

Yayınlanma:
800 Yıllık Pazar Açılıyor

Eğirdir ilçesinde yılın belirli dönemlerinde geleneksel olarak Pazar günleri kurulan Pınar Pazarı Panayırı yarın kurulacak.

Panayırın yapılacağı alanda Eğirdir Belediyesi ekipleri çalışmalarını hızlandırdı. 800 yıldır kurulan tarihi Pınar Pazarı 30 Ekim 2016 tarihine kadar açık kalacak. Her yıl yaz sonunda kurulan ve yaklaşık üç ay süren pazarda, Eğirdir ve çevresindeki köylerden üretilen ürünlerin yanı sıra kurulan açık hava lokantalarında bölgeye özgü tandır kebabı da satılıyor. Tarihi pazarın, bin 200’lü yılların başında yöreye yerleşen Türkler tarafından kurulduğu tahmin ediliyor.

Isparta’nın Eğirdir ilçesinde her yıl yaz sonunda kurulan tarihi Pınar Pazarı, yüzlerce yıllık hasat bayramı geleneğini sürdürüyor. Meyveden sebzeye, zücaciyeden giyim eşyasına bir çok ürünün satıldığı pazar, Eğirdir’e 7 kilometre uzaklıktaki Bağarası mahallesindeki mesirelik alana kuruluyor. Her hafta Pazar günleri kurulan pazarda geçmişte günde 2 bin 500 ila 3 bin civarında keçi ve koyun satılırken, yöredeki dağ köylerinde yaşayan Yörükler için buluşma yeri işlevini de görmüş. Pınar Pazarı her hafta çevre il ve ilçelerden gelenlerin yoğun ilgisini çekiyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.