81 İl’iz Hepimiz Biriz

81 İl’iz Hepimiz Biriz

Yayınlanma:
81 İl’iz Hepimiz Biriz

Isparta’da Eğirdir – İrfan Kaynak Ortaokulu öğrencileri tarafından yerli malına dikkat çekmek için hazırlanan ‘81 İl'iz, Hepimiz Biriz" projesinin poster sergisi bugün Belediye Konferans Salonunda açılacak.

Proje hakkında açıklamalarda bulunan Okul Müdürü Ercan Öçal ve Okul Öğretmenlerinden Buse Ölçer, 1. Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı'ndan sonra ekonomik kaynaklarını tüketen Türkiye'nin dışa bağımlı hale geldiğini, bu durumu ‘yerli malı’ bilinciyle aşmayı planladıklarını söyledi. 

ÖLÇER; “AMAÇ; ÖĞRENCİLERE 

YERLİ MALININ ÖNEMİNİ AŞILAMAK” 

Yerli üretimin artırılabilmesi için birtakım adımlar atıldığını ifade eden Öçal ve Ölçer, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bu bağlamda 1946'dan itibaren okullarımızda 12 Aralık'tan sonraki hafta ‘Yerli Malı Haftası’ olarak kutlanmaya başlandı. Bu, yerli üretimin artırılması, öğrencilere yerli malı tüketmenin önemini anlatabilmek için atılan bir adımdı” dedi.

“YERLİ MALINI 

ÖZENDİRMEK İSTİYORUZ” 

Öçal ve Ölçer, kutlamalarının okullarda yeme ve içme etkinliği ile sınırlı kaldığını vurgulayarak şöyle devam etti; “Bu bağlamda bizler öğretmen arkadaşlarımızla 'Okulumuzda Yerli Malı Haftası'nda ne yapabiliriz?' diye düşünürken bir fikir gelişti. Bir proje hazırlayıp farkındalık yaratmak istedik. 81 ilden 81 öğretmene ulaşıp kendi illerini tanıtan afişler tasarlamaları için sosyal medyadan bir duyuru yaptık. Olumlu cevap aldık. 81 ilden 81 öğretmenimiz bizlere destek oldu. 81 ilden öğretmenleriniz kendi illerinin ürünlerini, kültürlerini, turistik yerlerini, gezilebilecek ören yerlerini yansıtan afişler tasarladılar. Projenin amacı, yerli malların tüketiminin artması, ülkemizde üretilen ürünleri öğrencilere görsel yolla anlatabilmekti. Birlik ve beraberliğin pekiştirilip yerli malların kullanımını özendirmek istedik” açıklamasında bulundular. 

AFİŞLER 81 İLDE  

EŞZAMANLI AÇILACAK

Projenin ülke genelinde büyük ilgi gördüğünü ve her ilin kendi afişini hazırladığını dile getiren Öçal ve Ölçer, 13 Aralı Çarşamba günü yani bugün 81 ilde saat 14.00'de belirlenen yerlerde eş zamanlı afiş sergilerinin açılacağını söyledi. Öçal ve Ölçer, Türkiye'nin doğusundan batısına tüm illerinde bir kültür şöleni yaşanacağına dikkati çekerek; “Bu sergide öğrenciler ülkemizin tüm mozaiğini aynı çatı altında afişlerle görme şansını bulacaklar. Ülkemizi il il gezmeye imkanı olamayan öğrencilerimiz bu proje ile ülkesindeki yerleşim yerlerini ve yerli ürünleri tanımış olacak” dediler. 

ISPARTA ADINA PROJEYE İRFAN 

KAYNAK ORTAOKULU KATILIYOR 

Öçal ve Ölçer, bu doğrultuda, Isparta´yı temsilen projeye okullarının yani Eğirdir – İrfan Kaynak Ortaokulu’nun katıldığını vurgulayarak, ‘81 İliz Hepimiz Biriz’ Temalı Ulusal Sergilerinin de 13 Aralık Çarşamba günü saat 14:00´de Belediye Konferans Salonunda açılacağını ve tüm vatandaşları sergiye beklediklerini sözlerine eklediler.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.