83 Yıl Önce Bugün Atatürk’ü Ağırladık…

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Isparta’ya geliş yıl dönümü olan 6 Mart, kentte yapılan çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Mart 2013 14:37
83 Yıl Önce Bugün Atatürk’ü Ağırladık…

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Isparta’ya gelişinin 83. yıl dönümü kentte çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kente gelişinden sonra Ulu Önder Atatürk’ün yürüdüğü caddeye adı verilen 6 Mart Atatürk Caddesi’nde başlayan yürüyüş ile Cumhuriyet Meydanı’na ulaşan tören topluluğu, buradaki çelenk sunumunun ardından düzenlenen etkinlikleri izledi.

Isparta Valisi Memduh Oğuz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz, Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, diğer protokol üyeleri, askeri erkan ve öğrencilerin katıldığı yıl dönümü kutlamaları kapsamında halk oyunları gösterileri de yapıldı.

Öte yandan günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Ulu Önder Atatürk’tün kente gelişinin ardından Isparta halkının birlik ve beraberlik yolunda kenetlendiğine işaret etti.

Mustafa Kemal Atatürk’ün o dönemde bir süre ülkeyi gezdiğini anlatan Belediye Başkanı Günaydın, “Ulu Önder Atatürk, ülke gezileri kapsamında 873 şehit veren şehir olan Isparta’yı da ziyaret etmiştir. Ulu Önder’in kente geldiği tarih olan 6 Mart 1930, her yıl ilimizde çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır” dedi.

Atatürk’ün, vatanı ve milleti ebedi güvenceye alan devlet ve millet adamı olduğunu dile getiren Başkan Günaydın, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milletin bağımsızlıkla hareket etmiş din ve töre geleneğine bağlı kalmayı öğretmiştir. Bize Türk olarak yaşamayı öğreten yine Ulu Önder Atatürk’tür” diye konuştu.

Yıl dönümü kutlama etkinlikleri, yapılan gösterilerin ardından son buldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.