9 Camiide Hatimle Teravih Namazı Kılınacak

9 Camiide Hatimle Teravih Namazı Kılınacak

Yayınlanma:
9 Camiide Hatimle Teravih Namazı Kılınacak

Isparta Müftülüğü, Ramazan ayı nedeniyle hazırlıklarını tamamladı. Bu yılda önceki yıllarda olduğu gibi hayırseverlerin katkılarıyla Mimar Sinan Camii’nde iftar çadırı kurulacak. Müftülüğün yaptığı programa göre Isparta merkez ve merkez köylerinden 9 camide hatimle teravih namazı kılınacak. Ayrıca 59 camide sabah namazında önce 7 camide ise ikindi namazı sonrasında mukabele okunacak.

Isparta Müftülüğü yaklaşan ramazan ayına ilişkin tüm hazırlıklarını tamamlayarak bir dizi program hazırladı. Ramazan ayına ilişkin hazırlanan programları açıklayan Isparta Müftü Yardımcısı Yasin Yıldız, “Biz Ramazanla ilgili şartlarımızı hazırladık. Bütün camilerimizde hocalarımız mukabele okuyacaklar. 59 camide sabah namazı öncesinde, 7 camide ise ikindi namazından sonra mukabele okunacak. Bunun yanında belirlenen konularda camilerimizde teravih ve öğle namazları öncesinde vaazlar verilecek. Ulu, İrfan, Yusufağa (Kadirbey), Kütük Minare, Boylu, Deregümü Merkez, Çünür Merkez, Sav Sinandede, Mekke camilerinde hatimle teravih programı yapılacak”dedi.   

Ramazan ayı boyunca geçen yıllarda olduğu gibi Mimar Sinan Camiinde hayırseverlerin katkıları ile iftar çadırı kurulacağını söyleyen Yıldız, “ayrıca Ramazan ayının son 10 günü geçmiş yıllarda olduğu gibi Kavaklı camiinde Teheccüd namazı kılınacak” diye konuştu.   

ZEKATIN RAMAZAN AYINDA VERİLMESİ ŞART DEĞİLDİR
Müftü yardımcısı Yasin Yıldız açıklamasında “Cenabı hak insanları ve cinleri ancak bana ibadet etsinler diye yarattım diyerek, insanoğlunun asıl amacının ibadet etmek olduğunu söylüyor. Tabi bütün dinlerde olduğu gibi İslam dinin de kendine has özel bir takım ibadetleri var. Bu ibadetlerden bir tanesi de her sene ramazan ayında bir ay oruç tutmaktır. Aynı zamanda bu İslam’ın beş temel şartından biri olarak zikredilir. Senede bir ay olduğu içinde bu ay Müslümanlar için büyük önem arz ediyor. Müslümanlar daha ramazan ayı gelmeden, recep ve şaban ayında ibadetlerine başlıyorlar. Ramazan ayı birkaç yönden önem arz ediyor. Birincisi oruç bu ayda tutuluyor. Ayrıca Kur-an bu ayda inmeye başlamıştır. Bu ayda ayrıca Kur-an’ı Kerim’de bin aydan daha hayırlı diye ifade edilen Kadir Gecesi de bulunuyor. Bu ayda Müslümanlar sair zamanlardan daha fazla bir ibadet ortamına girerler. Bu ayda oruç tutulur, teravih namazı kılınır, mukabeleler  okunur. İnsanlar ister camide ister evlerinde ramazan ayının bir Kur-an ayı olması nedeniyle  Kur-an okurlar. Ramazan fitrenin ve zekatın verildiği aydır. Aslında zekatın Ramazan ayında verilmesi şart değildir. İnsanlar bir yılı doldurduğunda zekatını verebilir. Fakat insanlar Ramazan ayında Cenabı Hakkın rahmeti bereketi daha çok olduğu için zekatı da genelde bu ayda verir, bayrama doğru ayrıca fıtır sadakası da verilir. Ramazan ayında aç kalarak açların halinden haberdar olunur” ifadelerine yer verdi.

FİTRE EN AZ 16 TL
Diyanet İşleri Başkanlığı 2017 yılının fitre miktarını belirledi. Bu yıl fitre verecek olanlar için miktarı 16 TL olarak belirlendi. Müslümanlar için oldukça önemli olan fitre ücreti bu yılın Ramazan başlangıcından gelecek yıl ramazan başlangıcına kadar olan sürede geçerliliğini koruyacak. Isparta Müftülüğü, Ramazan ayı fitresiyle ilgili olarak, Din İşleri Yüksek Kurulu 2017 yılı fıtır sadakası belirlemek üzere 26/04/2017 tarihinde toplandı ve müzakereler sonucunda, 2017 yılı Ramazan ayının başlangıcından 2018 yılı Ramazan ayının başlangıcına kadar en düşük sadaka-i fıtır miktarını 16,00 TL olarak tespit edildiğini açıkladı. Müftü Yardımcısı Yasin Yıldız belirlenen rakamın asgari fıtır sadakası miktarı olduğunu söyleyerek, “fıtır sadakası ile ilgili bir üst sınır yoktur. Bu konuda ideal olan herkesin kendi hayat standartlarına göre asgari günlük gıda harcamasına denk düşecek bir meblağ vermesidir. Bu meblağ gıda gibi ayni olarak verilebileceği gibi nakdi olarak da ödenebilir” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.