9 Mahalle Daha Doğalgaz'a Kavuşuyor

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Torozgaz’ın alt yapı çalışmalarını devam ettirdiği Gölcük Yolu Isbaş Fabrikası önünde ve Karaağaç mahallesi 105. caddedeki alt yapı çalışmalarını yakından takip etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Ekim 2011 18:30
9 Mahalle Daha Doğalgaz'a Kavuşuyor

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Torozgaz’ın alt yapı çalışmalarını devam ettirdiği Gölcük Yolu Isbaş Fabrikası önünde ve Karaağaç mahallesi 105. caddedeki alt yapı çalışmalarını yakından takip etti. Cumartesi gecesi geç saatlerde yaptığı denetimde şirket yetkililerinin bu üstün gayret ve çalışmasına da teşekkür etti. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın gece yaptığı denetime Torosgaz Genel Müdürü Oktay Küp’te eşlik ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın yakından takip ettiği çalışmalar esnasında Isparta halkına 9 mahallenin daha bu kış doğalgazla ısınacağı müjdesini verdi.

Buna göre Batıkent, Binbirevler, Işıkkent ve Hızırbey Mahalleleri 14 Ekim 2011 tarihinde doğalgaza kavuşurken, Vatan, Ayazmana, Halıkent, Gülevler ve Halifesultan mahallelerine ise 20 Ekim 2011 tarihinden itibaren doğalgaza kavuşmuş olacaklar.

Torozgaz’ın Gölcük Caddesi Isbaş fabrikası önünde yaptığı incelemede kısa bir açıklamada buluman Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Belediye başkanı olarak halkımıza vermiş olduğumuz sözlerin biri de halkımıza doğalgazın bir an evvel kavuşturulması idi. Bu gece de torozgaz’ın yaptığı çalışmaları yerinde takip ediyorum. Üzerinde bulunduğumuz alanda Torosgaz yetkilileri Zafer Mahallesinden gelen ve Batıkent, Binbirevler, Işıkkent ve Hızırbey mahallelerine gazın verileceği ana şebeke. 16 inc büyüklüğündeki bu şebekenin bağlantısını bugün tamamlamış olacağız. Burada halkımızın merak ettiği konuyu da müjdelemek istiyorum. Üzerinde bulunduğumuz alandaki boruların bağlantısı da tamamlandığında 14 Ekim tarihinden itibaren Batıkent, Binbirevler, Işıkkent ve Hızırbey mahallelerimiz doğalgaza kavuşmuş olacaklardır. 20 Ekim’den itibaren de Vatan, Ayazmana, Halıkent, Gülevler ve Halifesultan Mahallelerimiz dogalgaza kavuşmuş olacaklardır. Buradan bunun müjdesini veriyorum. Şu anda gördüğünüz gibi yetkili firmamız gece gündüz çalışmaktadır. Yetkililerin hesaplarına göre doğalgaz dağıtımı için üç yıl istiyorlardı. Ancak yetkililer ile yaptığımız görüşme sonrasında 1 Haziran 2012 yılında tüm mahallelerimizin alt yapısı tamamlanmış olacak. Bizlerde belediye olarak alt yapısı tamamlanmış olan caddelerimize girerek kalıcı ve dayanıklı asfalt dökerek cadde ve sokaklarımızda arzu ettiğimiz duruma gelecektir” dedi.

Torosgaz Genel Müdürü Oktay Küp’te yaptığı açıklamada, “Belediye Başkanımıza söz verdiğimiz gibi alt yapı çalışmalarımızı Haziran 2012 tarihinde tamamlayacağız. Bu sözümüzde durmak için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bu hızlı tempomuzun mahalle arasında sıkıntı oluşacağını tahmin ediyorduk, ama belediye başkanımızın da ekiplerini hızlı çalışmaları bu sorunu ortadan kaldırdı” dedi.

Başkan Günaydın daha sonra Karaağaç mahallesinde torosgaz’ın sürdürmüş olduğu alt yapı çalışmalarını da yerinde incelemelerde bulundu. Mahalle sakinlerinin kazı çalışmalarının yavaş gittiğinden şikayetçi olması nedeniyle konuyu yerinde inceleyen Günaydın, doğalgaz alt yapı çalışmalarının yavaşlamasının haklı gerekçesi olduğunu yerinde gördü. 105. Cadde’de bulunan alt yapıdaki karışıklığın düzenlenmesi gerektiğini hemen hemen alt yapı hizmeti götüren tüm kuruluşların kesiştiği nokta olduğu için bu sorunun çözümünün de uzun sürdüğü belirtildi.

Genel Müdür Oktay Küp, “karaağaç mahallesinde yapmış olduğumuz kazı çalışması alanında gerçekten bazen hizmetimiz durdu diyebiliriz. Bunun sebebi de kavşakta bulunan alt yapı sorunu ile karşı karşıya geldik. Hem Telekom, hem elektrik hem de belediyenin içme suyu ve kanalizasyon sisteminin kavşak noktası idi. Buradaki sorunu çözmek için günlerce çalışmalarımızı sürdürdük. Önceki gün itibari ile bu sorunu da çözdük. Hızlı bir şekilde bizde alt yapımızı tamamlayacağız. 10 gün gibi kısa süre içerisinde yoldaki çalışmalarımız tamamlanacaktır” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.