98 Metrekare Daire 83 Bin 220 TL

Yapamazsın diyenlere tek tek hesap çıkardı

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Şubat 2019 09:25
98 Metrekare Daire 83 Bin 220 TL

İYİ Parti Isparta Belediye Başkan Adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu, ‘80 bin liraya konut’ projesiyle ilgili AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in ‘hesap bilmiyor’ açıklamasına yanıt verdi. Toplu konutla ilgili tüm hesaplamaları yaptıklarını ifade eden Gökmenoğlu, brüt 98 m2 bir daireyi 83 bin 220 TL’ye mâl edeceklerini söyledi.

İYİ Parti Isparta Belediye Başkan Adayı Av. Gökmen Hakkı Gökmenoğlu, 31 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında dün Yeni Sanayi Sitesi’nde esnafları ziyaret etti. Ziyaretlerde İYİ Parti eski İl Başkanı Mustafa Şimşek de yer aldı. Burada esnaflarla tek tek tokalaşan Gökmenoğlu, projelerini anlattı. Gökmenoğlu, daha önce açıkladığı bin lira taksitle 80 bin liraya ev sahibi yapma sözü için AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’ten gelen ‘hesap bilmiyor’ açıklamasına da yaptığı hesapla yanıt verdi.

ESNAF SİFTAH YAPAMIYOR
İnsanların zor durumda olduğunu ve esnafların siftah bile yapmadan dükkanlarını kapattığını ileri süren Gökmenoğlu, “İnsanlar eve nasıl ekmek götüreceğim, çocuğuma nasıl oyuncak götüreceğim derdinde. Artık projeler konuşsun. Artık insanlar birbirine baban olsaydı senle gurur duymazdı, ben senin kısa donlu durumunu seviyorum gibi cümlelere gerek yok. Isparta’da kayıtlı olarak 16 bin genç işsizimiz var.” dedi.

DAİRELER BRÜT 98 M2 OLACAK
Belediye Başkanı Yusuf Ziya GÜnaydın’a atıfta bulunarak ‘Ben 55 yaşında belediye başkanı olsaydım Isparta’ya sosyal konut yapardım. 13-15 bin konutsuz insanın 5-6 binini konut sahibi yapardım’ diyen Gökmen Gökmenoğlu, 80 bin liraya yapacağı toplu konutların hesabını anlattı.

Gökmenoğlu, “Ayda bin lira taksitle 80 bin TL’ye 85-90 m2 ev imal ederdim. İnsanlara kredi çektirmeden ev sahibi yapardım. Biz hesabımızı yaptık. Brüt 98 m2 bir daire 83 bin 220 TL’ye mal oluyor. 8 kat olmak şartıyla her katta 5 daire ve 40 dairelik bloklar halinde imal ettiğimizde bu rakama çıkabiliyoruz. Belediye olduğumuzdan dolayı arsa bedeli, proje, hafriyat, ruhsat, iskan, otopark, altyapı harçları yok. 98 m2’lik bir daire 83 bin 220 lira çıkıyor. Bunun daha da aşağı çıkacağına inanıyoruz. Hesap yapmadı diyenler gelsin imalat cetvelini kendilerine verelim. Bu daireleri belirttiğimiz rakamlara çok rahat veririz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.