AA Bölge Müdürü’nden Vali Oğuz’a Ziyaret

Anadolu Ajansı Antalya Bölge Müdürü Tuncer Çetinkaya Vali Memduh Oğuz’u makamında ziyaret etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Ocak 2013 15:16
AA Bölge Müdürü’nden Vali Oğuz’a Ziyaret

Ziyarette Bölge Müdürü Çetinkaya, Vali Oğuz’a Anadolu Ajansı foto muhabirlerinin, Türkiye ve dünya gündemini etkileyen en önemli fotoğraflardan oluşan albüm takdim etti.

Ajans çalışmaları hakkında Vali Oğuz’a bilgi sunan Anadolu Ajansı Antalya Bölge Müdürü Tuncer Çetinkaya; “Gazeteciler tarihin karalama defterini yazarlar, sonra da tarihçiler onu tarihin sayfalarına aktarırlar. Gazeteciler gözüyle bir yılda geçen olaylardan çekilmiş fotoğrafların ve hikâyelerinin yer aldığı ajansımız tarafından hazırlanan yıllığı size takdim etmek istiyorum.

Sayın Valim sizlerin de malumu üzere ilk olanı Bosna Hersek’de Balkanlar Bölge Müdürlüğümüz kurulduğunda Boşnakça ve Sırpça yayınımız başlamıştı. Daha sonra Azerbaycan’da Kafkaslar Bölge Müdürlüğümüz kuruldu ve burada da Rusça ve Azerice yayına başladık. Ardından Kahire’de Orta Doğu Bölge Müdürlüğümüz kuruldu ve Arapça yayına başlanıldı. Ayrıca İstanbul merkezli de İngilizce yayınımız var” dedi.
Güzel bir yıllığın hazırlandığını belirten Vali Memduh Oğuz ise; “İçerisinde yılın tamamını hatırlatan güzel fotoğraflar var. Anadolu ajansımız sadece bir haber ajansı olmaktan öte bize dünyanın penceresini açan önemli bir haber ve bilgi kaynağı. Bugüne kadar da devletimiz onu temel bir müessese olarak kabul etmiştir. Hatta Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşunda çok önemli misyonu vardır. Bu bakımdan kalbimizde özel bir yeri vardır” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.