AB Finansmanlı Proje

Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti tarafından ortaklaşa finanse edilen Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi Hibe programında yer alan ''Ana Kucağından Eğitim Ocağına'' projesi törenle hizmete girdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Ocak 2011 21:15
AB Finansmanlı Proje

Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti tarafından ortaklaşa finanse edilen Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi Hibe programında yer alan ''Ana Kucağından Eğitim Ocağına'' projesi törenle hizmete girdi.
    
Okul öncesi eğitimin güçlendirilmesi amacıyla AB ve Türkiye Cumhuriyeti hükümeti tarafından başlatılan hibe programından yararlanan Yalvaç'ta ''Ana Kucağından Eğitim Ocağı''na projesi düzenlenen törenle açılışı yapıldı.
    
Sücüllü beldesinde gerçekleşecek programa , belde ile beldeye yakın 4 köyde yaşayan 3-6 yaş arası çocuklar dahil edilecek. Yalvaç Kaymakamlığı AB Proje Ofisi tarafından geçtiğimiz yıl hazırlanan ''Ana Kucağından Eğitim Ocağına'' projesi kabul edildi. 80 bin 440 Avroluk proje, geçen ay imzalanan protokolle hayata geçirilmişti. Ülke çapında 75 proje arasından seçilen ve hibe almaya hak kazanan Yalvaç Kaymakamlığı projenin yüzde 86'lık kısmına tekabül eden 69 bin 942 Avro aldı. Sücüllü Belediyesi, Sücüllü ilköğretim Okulu, Yalvaç Ticaret ve Sanayi Odası, Yalvaç Köy ve Kasabaları Eğitimi Güçlendirme ve Yardımlaşma Derneği, Türkoğlu Anaokulunun ortak olarak yer aldığı projenin açılışı Isparta Valisi Memduh Oğuz'un katılımı yapıldı.
    
Vali Memduh Oğuz törende yaptığı konuşmada böylesi güzel bir organizasyondan memnuniyet duyduğunu söyledi. Vali Oğuz, şunları kaydetti: ''Eğitim son derece önemli bir konudur. Öğretmenlik mesleği Tanrı mesleğidir derler. Allah'ın isimlerinden biri de Rab'dır. Rab öğretmek anlamını taşıdığı için böyle denilmiştir. Projenin adını da çok iyi bulmuşsunuz. Ana kucağından eğitim ocağına sözü çok büyük bir anlam taşıyor. Ana kucağı da eğitim ocağı da bir sıcaklık ifadesidir'' dedi.
    
Çocukların eğitiminin küçük yaşlarda başlaması gerektiğine değinen Vali Memduh Oğuz, devletin okul öncesi eğitime verdiği öneme dikkat çekerek, projenin Avrupa Birliği ile ortaklaşa yürütülmesinin de ayrı bir anlam ifade ettiğini belirtti.
    
Proje kapsamında dört köyde yaşayan 3-6 yaş grubu çocuklar taşımalı sistemle anneleri ile birlikte Sücüllü beldesine getirilerek eğitime tabi tutulacak. Eğitimde 10 öğretmen görev alacak ve çocuklar öğle yemeklerini okulda yiyecekler.
    
Projenin tanıtım toplantısının ardından uygulamanın yapılacağı okulda incelemelerde bulunan Vali Oğuz sınıfların bulunduğu katta tuvalet göremeyince görevlilere ''bu çocukların tuvaleti nerede?'' diye sordu. Henüz yapılmadığını öğrenince de hemen yapılmasını istedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.