AB Uyum Toplantısı Yapıldı

Isparta ili Avrupa Birliğine Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu dördüncü toplantısı, Vali Yardımcısı Niyazi Can Başkanlığında Valilik Göl Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Aralık 2011 12:23
AB Uyum Toplantısı Yapıldı

Avrupa Birliği Bakanlığı'nın İçişleri Bakanlığı ile işbirliği içerisinde sürdürmekte olduğu ve bir yılını doldurmuş olan "Valiliklerin AB Sürecinde Etkinliğinin Artırılması Projesi"  kapsamında, Isparta ili Avrupa Birliğine Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu dördüncü toplantısı, Vali Yardımcısı Niyazi Can Başkanlığında Valilik Göl Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Şanlıtürk, ilçe kaymakamları, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri ve ilgili sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.
Toplantının açış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Niyazi Can, kurul üyelerine yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Vali Yardımcısı Can konuşmasında; “2011 yılı üçüncü toplantımızı 9 Eylül 2011 tarihinde yine bu salonda büyük katılımla yapmıştık. O günden bu güne güzel çalışmalar yapıldı. Eylül-Aralık döneminde oda başkanlarına yönelik proje döngüsü yönetimi ve mantıksal çerçeve eğitimi verildi. Bununla birlikte Avrupa Birliği sürecine yönelik olarak çeşitli kurum ve kuruluş temsilcilerine farklı konularda aydınlatıcı seminerler düzenlendi.

İl dahilinde hazırlık ve yürütme aşamasında olan Avrupa Birliği projeleri için eğitim, teknik destek ve danışmalık hizmeti verilerek, proje sahiplerinin karşılaştıkları sorunları çözme konusunda kendilerine yardımcı olundu. Ayrıca yerel yönetimler, BAKA, SDÜ, ITSO, sivil toplum kuruluşları ve diğer tüm ilgilileri Avrupa Birliği katılım sürecine yarar sağlayacak çalışmalar konusunda harekete geçirildi” dedi.

Vali Yardımcısı Niyazi Can’ın konuşmasından sonra AB Hukuk Başkanlığı, AB İşleri Uzmanı Dr. Tolga Candan tarafından ‘Avrupa Birliğinin Kurumsal Yapısı’ konulu sunum yapıldı.

Dr Candan; “Avrupa Birliğinin asli yapısal kurumları; AB Parlamentosu, AB Bakanlar Konseyi, Avrupa Hükümet ve Devlet Başkanları Konseyi, AB Komisyonu, AB Adalet Divanı, Avrupa Merkez Bankası ve Avrupa Sayıştay’ından oluşmaktadır. Bu yedi asli yapısal kurum, Avrupa Birliğinin can damarını oluşturmaktadır, bütün kararlar bu konseylerce alınmaktadır” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.