AB'den Isparta'ya 1 Milyon Euro Proje Desteği

Isparta Valisi Memduh Oğuz Başkanlığında Valilik Göl Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda Isparta Valiliği Avrupa Birliği Proje Merkezi tarafından yürütülen çalışmalar kamuoyuna tanıtıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Temmuz 2012 13:25
AB'den Isparta'ya 1 Milyon Euro Proje Desteği

Proje sahiplerinin katılımıyla yapılan toplantıda 2012 yılının ilk 6 aylık dönemi değerlendirildi. Toplantıda AB İl Daimi Temas Noktası Vali Yardımcısı Niyazi Can tarafından merkez tarafından yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verildi.

Isparta Valiliği Avrupa Birliği Proje Merkezi'nin hem kamu kurum ve kuruluşlarına hem de sivil toplum örgütlerine yönelik proje tanıtım, bilgilendirme ve yazım desteği çalışmalarının 2012 yılının ilk 6 aylık döneminde de devam ettiğini kaydeden Can, "Kabul edilen Projeler vasıtasıyla gerek Isparta'ya hibe desteği sağlanarak gerekse karşılıklı insan değişimi ile Avrupa Birliği üyesi ya da aday ülkelerin vatandaşları ve Isparta insanının kaynaşması yoluyla ilimiz adına artı değer üretilmeye çalışılmaktadır. Bu kapsamda 2012 yılının ilk 6 ayında Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından gözönünde bulundurulan kriterler doğrultusunda hazırlanan 20 projemiz kabul görmüş ve 1 milyon 26 bin 897 Euro'luk proje desteği ilimize girdi olarak sağlanmıştır" dedi.

Merkez olarak 2011 yılını biraz durgun atlattıklarını ifade eden AB Proje Merkezi Koordinatörü Davut Yasin Doğan ise, "Aslında proje hazırladık ancak her proje her zaman kabul olmuyor. Ama bunun meyvelerini 2012 yılında almaya başladık. Isparta tarihinde ilk defa bu kadar yüksek bir proje girdisini sağlamış oldu.Proje merkezimiz tarafından hazırlanan 'Kapıyı Aralarken' isimli proje ile birlikte il olarak 20 projemiz destek almaya hak kazanmıştır" diye konuştu.

Emeği geçenlere teşekkür eden Isparta Valisi Memduh Oğuz da, projelerin değişik kesimler tarafından hazırlanıyor olmasının çok önemli olduğuna dikkat çekti.

Toplantı sonrasında AB İl Daimi Temas Noktası Vali Yardımcısı Niyazi Can tarafından Vali Memduh Oğuz'a Isparta AB Proje Merkezince Isparta'da üretilen maket uçak takdim edildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.