ABD'li Senato Üyeleri Oğuz'u Ziyaret Etti

Süleyman Demirel Üniversitesinin davetlisi olarak ilimize gelen ABD Florida Eyaleti Senato üyelerinden oluşan 9 kişilik dostluk grubu heyeti Vali Memduh Oğuz’u makamında ziyaret ettiler.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Mayıs 2012 18:26
ABD'li Senato Üyeleri Oğuz'u Ziyaret Etti

SDÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Uygun ve ITSO Meclis Başkanı Bedir Ayhan’ında katıldığı ziyarette karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Ziyarette Isparta’nın tarihi, doğal ve manevi güzelliklerini senatörlere anlatan Vali Memduh Oğuz, Isparta’nın inanç turizmi açısından da önemli bir merkez olduğunu belirtti.

Vali Oğuz konuşmasında; “Isparta dünya gül yağı üretiminin % 65’nin yapıldığı bir yer, o bakımdan Isparta’ya dünyanın gül başkenti diyoruz. Bununla birlikte yıllık 700 bin ton elma ve yine yıllık 25 bin tona yakın kiraz üretimi yapılmaktadır.

Isparta meyve bahçelerini yanı sıra gölleriyle de önemli bir yerdir. Kendi tabanından kaynayan pınarlarla oluşan Eğirdir Gölü, tatlı su olması münasebetiyle bölgemiz ve ülkemiz açısından çok önemli bir göldür. Eğirdir Gölü o kadar çok kaynayan pınarlara sahip ki, kanal yoluyla taşınan sularla Kovada Gölünü de beslemektedir. Yine aynı şekilde gölcük krater gölü de çok önemli bir göldür.

Isparta aynı zamanda yıllık 150 bin ton süt üretimiyle önemli bir süt üretim merkezidir. Üretilen sütlerin genelde keçi sütü olması ayrı bir zenginliktir. Çünkü keçi sütü yaylalarda doğal olarak beslenen keçilerden elde edilmektedir, dolayısıyla tamamen doğal bir süt elde edilmektedir.
Isparta ayrıca inanç turizmi açısından da önemlidir, Hıristiyanlıkta ilk vaaz Yalvaç’da Psida Antioka Kentinde verilmiştir ve Vatikan burayı hac merkezi ilan etmiştir” dedi.

Karşılıklı iyi dilek ve temennilerle sona eren ziyarette, Florida Eyalet Senatörleri Vali Oğuz’a Eyalet Meclisinin rozetini takarken, Vali Oğuz’da senatörlere Isparta’nın sembolü olan gül rozeti taktı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.