Abdullah Zafer Arısoy Aday Adaylığını Açıkladı

Emekli Albay, Gazeteci ve Çiftçi olan Zafer Arısoy, CHP Milletvekili Aday adaylığını açıkladığı toplantıda çarpıcı ifadeler kullandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Mart 2015 16:10
Abdullah Zafer Arısoy Aday Adaylığını Açıkladı

Emekli Albay, Gazeteci ve Çiftçi olan Zafer Arısoy, geçtiğimiz gün CHP İl Merkezinde düzenlediği basın toplantısı ile aday adaylığını açıkladı.

Arısoy, açıklamasında neden aday adayı olduğunu anlattı. Balyoz Davası’ndan hakkında arama kararı çıkan ve teslim olduktan sonra 2 ay cezaevinde yatan Arısoy, “Ben Balyoz Davası’ndan arandığımı gazete sayfalarından öğrencim. Gittim, teslim oldum. Sonra aynı gazeteler yakalandı diye yazdı. 2 aylık bir cezaevi sürecinden sonra beraat ettim” dedi.

Balyoz Davası sürecinde aktif rol alan gazeteci Mehmet Baransu’nun tutuklandığını hatırlatan Arısoy, Baransu için “Gün yüzü görmesin. Ben bu süreci 2 ay ile atlattım. Ama birçok arkadaşımız 4 yıl, 5 yıl cezaevinde yattı. İnsanların hayatı sahte delilerle karartıldı” ifadelerini kullandı.

Arısoy, “Haksız Teşvik uygulaması nedeniyle şehir fakirleşti. Yollarımız ile ilgili sorunlar devam ediyor. Nüfusumuz azalıyor. Köylerimiz boşalıyor. Boşanmalar artıyor. Göllerimiz; gittikçe kirli ve zehirli bir su kitlesine dönüşüyor. Suriyeli göçmenler; bu halleriyle, yaşantımızı tehdit eder hale geliyorlar. Yalvaç Tabakhanesi, uzun yıllardır sürüncemede bekliyor. Atıl, yanlış ve gereksiz yatırımlar yapılıyor.

Devlet kurumları arasında, koordinasyon ve senkronizasyon yok. Köy okullarının durumu, son derece vahim. Öğrencilerle ilgili sorunlar gittikçe artıyor. Sigara, Alkol, Uyuşturucu ve Fuhuş; 10’lu yaşlara kadar indi.Rüşvet Kuran’da geçmiyor, yasak ya da günah değil diyorlar. Yolsuzluk ile Hırsızlık aynı şey değil diyorlar.

Devlet kasasından çalmamışsan, bir şey olmaz, diyorlar. Kendilerine tabi olmayan ve oy vermeyen Müslümanları Müslüman’dan saymayıp, onlara Darül Harp ilan ediyorlar. Siyasi adamlarda; Allahın Vasıflarının bulunduğunu, ona dokunmanın sevap olduğunu ve onun için her gün 2 rekât şükür namaz kılmak gerektiğini söylüyorlar. Peygamberimize nüfus cüzdanı yapıp çocukları arasına, siyasi bir kişiliği yazıyorlar. Takara Makara Kukara diyorlar. Rahmetimiz gazabımızı aşar diyorlar.. Dalga geçiyorlar.

Yalan söylüyorlar. İftira ediyorlar. Akil sanatçılar ile değer kodlarımızı çalıyorlar. Bilimsel bilgi değersizleştirildi. Hırsızlık, sahtecilik ve diğer ahlaksızlıklar; siyasi konuma göre, devlet koruması altına alınabiliyor. Öğrenme durdu. Lise öğrencilerinin pek çoğu 4 işlem bilmiyorlar. Coğrafya, Fizik, Kimya ve Biyoloji’den haberleri yok. Sosyoloji, Mantık ve Felsefe okumaları, zaten neredeyse yasak. Türkülerimize, Törelerimize ve Masallarımıza yabancılar. Yani zamandan, rakamdan, mekândan ve hikâyeden uzaklar. İşin kötüsü, çalışmak isteyenleri iş bulamıyorlar, iş bulanları da çalışmak istemiyorlar. Hayata başlama yaşı, 35’lere geldi dayandı. Kadınlar öldürülüyor, adamların kafası kesiliyor, intiharlar çoğalıyor” dedi.

Arısoy, konuşmasını “Eğer siler beni bu göreve layık görürseniz bu yolda hep birlikte yürürüz. Ben partime karşı kendimi borçlu hissettiğim için aday adayı oldum” diye noktaladı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum