ABİGEM Toplantısı ITSO’da Yapıldı

ABİGEM Toplantısı ITSO’da Yapıldı

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Aralık 2015 17:22
ABİGEM Toplantısı ITSO’da Yapıldı

Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi Yönetim Kurulu toplantısı Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde Isparta’da yapıldı.

Merkezi Afyonkarahisar’da bulunan Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) yönetim kurulu toplantısı Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapıldı. ITSO’nun da ortak olduğu ABİGEM AŞ ilk defa yönetim kurulu toplantısını Afyonkarahisar dışında bir ilde yaptı. Toplantıya Afyonkarahisar Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) Yönetim Kurulu Başkanı Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen,Meclis Başkanı Osman Şahlan ile ITSO adına ABİGEM Temsilcisi ITSO Meclis Başkan Yardımcısı Alihsan Altınok ile ITSO yönetim kurulu üyeleri, Afyonkarahisar ABİGEM Direktörü Özgür Demir, Afyonkarahisar TÜMSİAD Başkanı M.Emin Birliktir katıldı.

Toplantıda konuşma yapan ITSO Meclis Başkan Yardımcısı ve ABİGEM ITSO Temsilcisi Aliihsan Altınok, ABİGEM’in görevinin proje geliştirerek sanayiciye yol göstermek olduğunu söyledi. Altınok, “ABİGEM 25 ortaklı 7 yönetim kurulu üyesi bulunan bir kuruluş. Geçtiğimiz yönetim kurulu toplantısında toplantının Isparta’da yapılmasını teklif ettik ve kabul edildi. Burada sizleri ağırlamaktan onur duyuyorum.”dedi.

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve ABİGEM Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser de Isparta’da olmaktan duyduğu memnuniyeti anlatarak şunları söyledi:
“Öncelikle Isparta’da olmaktan çok mutluyum. Başkanlarımız bizi Isparta’nın güzel misafirperverliğinde ağırladılar kendilerine sıcak karşılama ve ağırlamadan dolayı teşekkür ediyorum. Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi, Avrupa Birliği desteği ve TOBB’un katkısı ile 2008 yılında başlamış bir proje. Türkiye’de 17 tane iş geliştirme merkezi var. Bizim içinde bulunduğu merkezimizin bir özelliği var. Bundan iki tane biri Marmara bölgesinde bizim Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezinde Afyonkarahisar, Isparta, Kütahya ve Burdur ilimiz partnerlerimizin arasında. 25 ortağımız var. En geniş kapsamlı iş geliştirme merkezi. Bu merkezimizin ilk defa Afyon dışında yönetim kurulunu gerçekleştiriyoruz. Sayın yönetim kurulu sırasıyla illerimizde yapacağız. ABİGEM’lerin büyük sıkıntılar içerisinde çalışmalarına rağmen biz sermayemizin bir lirasına dokunmadık. Merkezimiz bölgedeki özel sektörün tüm projelerini hazırladı ve birçok projesi de hibe kazanmış durumda. Merkezimize başvurulduğu taktirde projeler hassasiyetle hazırlanabiliyor. Avrupa Birliği Kalkınma Ajansı ve TKDK projeleri hazırlanıyor. ABİGEM işadamlarımıza en iyi şekilde hizmet etmeyi istemektedir. En iyi çalışan ve örnek gösterilen bir ABİGEM. İnşallah Ispartamızdan güzel sonuçlar çıkararak ayrılırız. Tekrardan Sayın başkanlarımıza bizleri ağırladıkları için teşekkür ediyorum. “

ABİGEM’İN BAŞARISI BİZİ GURURLANDIRIYOR
ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen de ABİGEM’in başarılı bir merkez olmasında yönetim kurulunun çok emeğinin olduğunu söyledi. ABİGEM gibi bir kuruluşun Türkiye’de örnek gösterilmesinin gurur kaynağı olduğunu belirten Başdeğirmen,”Isparta olarak bu toplantıya ev sahipliği yapmaktan mutluyuz. Bizler illerimizin, bölgemizin gelişmesi büyümesi için çaba harcıyoruz. Gerek Ticaret ve Sanayi Odalarında gerekse Ticaret Borsalarında üyelere verilen hizmetlerin dışında birçok sosyal projelere de imza atılıyor. Biz bölge olarak birlik ve beraberlik içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlimizde Kalkınma Ajansımız, Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumumuz ve daha birçok kurumumuz var. Bunların yanı sıra bölgesel anlamda ABİGEM’de bunlardan biri. Bu kurumların birbiri ile koordineli çalışması önemli. Başarılı çalışmalar yaparak kendimizi geliştirmek istiyorsak bu birlik beraberliğimizin devam etmesi önemli. Değerli başkanlarıma da toplantıyı odamızda yapmasından dolayı teşekkür ediyorum.”dedi.

Ardından ITSO Başkanı Başdeğirmen koordinatörlüğünde, ABİGEM Yönetim Kurulu üyeleri TKDK Koordinatörlüğü ve BAKA’yı ziyaret ettiler.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.