Acı Tablo

Acı Tablo

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Şubat 2015 17:12
Acı Tablo

Mimar Odası Başkanı Zafer Sağlam, Isparta’da en az 60 bin konutun 1999 yılından önce yapıldığına dikkat çekerek, “Şehir merkezinde 2,5 yılda kentsel dönüşüm için sadece 175 müracaat yapıldı” dedi.

Mimarlar Odası Başkanı Zafer Sağlam, kentsel dönüşüm konusunu tekrar gündeme getirdi. Kentsel dönüşümün Cumhuriyet tarihinde çıkmış en önemli kanun olduğunu belirten Sağlam, Isparta’da kentsel dönüşümün sekteye uğradığını ileri sürdü. İnsanlara bu olayın tam anlamıyla anlatılamadığını ve bunun sonucunda da 2,5 yılda sadece 175 müracaatın geldiğini ifade eden Sağlam, ‘’Bu kanunda boşa geçirdiğimiz her gün zarardır. 2,5 yıldır Isparta merkezde müracaat sayısı 175. Çünkü Kentsel Dönüşüme rantsal dönüşüm gözüyle bakıldı ve önyargı konuldu. Bu yüzden bu iş sekteye uğradı. Benim hesabına göre Isparta’da hane halkı sayısı daire başına 3,14. Merkez nüfusunu 240 bin olarak baz alsak toplam 80 bin adete yakın konut var demektir. Bunun yüzde 80’e yakını 1999 öncesi. Bu da 60 bin ve üzerindeki yapının 1999 öncesi yapıldığını gösterir. Fakat geldiğimiz noktada sadece 175 kentsel dönüşüm başvurusu var. 13 ilçe, 35 belediye ve 202 köy var. 35 belediyenin tamamında müracaat 250’yi bulmuyor’’ dedi.

ANA CADDELER MODERN ARKA TARAFLAR ÇÖKÜNTÜ
Öte yandan kentsel dönüşümün sadece belediye ile yapılacak bir iş olmadığını da savunan Sağlam, ‘’Ispartalı malına ve mülküne sahip çıkmış. Yukarıdan bak tarlalar paramparçadır. Bir dönüm, 3 dönüm gibi. 44 mahalle var. Akkent Mahallesi yeni. 60 bin konut diyorum 43 mahalle kalıyor. Ana cadde kenarları yeni ve modern, arka taraflara baktığınızda çöküntü halinde. Belediye Başkanımız bu konuda bizimle sürekli istişare halinde. Bu durumların aşılacağına inanıyorum’’ diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum