Açık Bir İnsan Hakları İhlalidir

Açık Bir İnsan Hakları İhlalidir

Yayınlanma:
Açık Bir İnsan Hakları İhlalidir

Ak Parti Isparta Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyesi Said Yüce, ABD’nin Kudüs’te Filistinlilere uyguladığı zulmün tam bir insan hakları ihlali olduğunu belirterek; “Müslümanlara karşı yapılan bu zulümlere karşı dünya İslam ülkeleri birlik ve beraberlik içinde olmalıdır” dedi. 

Ak Parti Isparta Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyesi Said Yüce, önceki gün saat 16.00’da TRT Türkiye’nin Sesi Radyosunda yayınlanan ‘Meclis Gündemi’ programının konuğu oldu. 

YÜCE; “TRUMP’UN BU 

KARARI KABUL EDİLEMEZ” 

Milletvekili Yüce, programda kendisine sorulan soruları yanıtladı ve özellikle TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyesi olması nedeniyle İsrail tarafından Kudüs’te zulme uğrayan Filistinlilerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yüce açıklamasında; “Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Müslümanların ilk kıblesi olan ve tüm İslam Dünyası tarafından kutsal olan Kudüs’ü İsrail’in Başkenti olduğunu açıkladı. Bu karar başta ülkemiz olmak üzere tüm dünyada büyük infial yarattı. 

“BUNDAN SONRA ABD, 

BARIŞTAN SÖZ EDEMEZ” 

ABD Başkanı Trump’ın açıklamış olduğu Kudüs’ün İsrail’in Başkenti olması ve ABD Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararı İsrail ile Filistin arasında barışı sağlamak istediği söylemleri ile tamamen zıt ve ters düşen bir karardır. Bu kararla Trump, adeta yangına benzinle giden bir tutum içindedir. Dolayısıyla, Trump’un yani ABD’nin bundan sonra barıştan söz etmesi mümkün olmayacaktır. 

“ABD, İSRAİL’İ ÖDÜLLENDİRİYOR” 

ABD’nin bu kararı, masum ve mazlum insanların orada zarar görmesine neden olan siyasi bir karar ve harekettir. ABD, böyle siyasi bir kararla bir anlamda İsrail’i ödüllendiriliyor. Adeta Filistinlilere işkenceye teşvik ediliyor. Bunun anlamı yaptığınız zulümlere devam edin demektir. Arkanızda biz varız, bizim siyasi gücümüzle devam edin demektir. 

“FİLİSTİN’DE BÜYÜK BİR 

İNSAN HAKLARI İHLALİ VAR” 

ABD’nin bu kararı, sayın Cumhurbaşkanımızın her vesilesiyle söylediği ‘Dünya beşten büyüktür’ sözünün ne kadar haklı olduğunu ortaya koyuyor. Dünya beşten büyüktür ve Amerika’dan da büyüktür. Ben, TBMM İnsan Hakları Komisyonu üyesi olarak da söyleyebilirim ki, bugün Filistin’de büyük bir insan hakkı ihlali vardır.

“ABD’NİN TUTUMU CUMHURBAŞKANIMIZIN 

SÖZÜNÜN HAKLILIĞINI BİR KEZ DAHA ORTAYA KOYDU” 

1948’den beri devlet olmasından itibaren küçücük bir parça iken sürekli işgallerle büyüyen ve bugüne gelen İsrail’e ABD destek veriyor. Baktığımızda sorunun kaynağı kuvvete dayalı bir sistem görüyoruz. ABD, askeri ve siyasi olarak güçlüyüm diye her tarafa el atmaya yelteniyor. Normalde adalet diye bildiğimiz şeyde haklı olanın kuvvetli olması lazım. Ama şimdi kuvvetli olanın haklı olduğu ile karşı karşıyayız. İşte adalet konusunda Türkiye’nin son zamanlarda yaptığı budur. Yollar, tüneller, hava alanları, büyüme hızında dünyada lider konuma geldik. Dünyanın yaşanabilir bir yer olması için gayret eden bir Cumhurbaşkanımız var. Biz bu hakları sadece kendi ülkemizde değil, tüm ülkelerde istiyoruz.

“HUZUR VE GÜVENLİ BİR YAŞAM 

İÇİN DÜNYA BARIŞI ÇOK ÖNEMLİ” 

Eskiden biz Türkiye olarak karışmayalım ve dünya da bize karışmasın düşüncesi vardı. Şimdi öyle değil. Türkiye olarak Dünya barışı için her türlü çabayı ortaya koyuyoruz. Çünkü, huzur ve güvenli bir yaşam için Dünya barışı çok önemli. Bakın önceki gün İstanbul’da toplanan İslam İşbirliği Teşkilatı zirvesinde Filistin’in başkenti Doğu Kudüs olan bir karar verildi. Şunu görüyoruz ki, İslam coğrafyalarında büyük bir Türkiye muhabbeti ve sevgi var. Fas’ta, Tunus’ta, Sudan’da, kısacası her yerde böyle. Adamlar araçlarında Türkiye bayrağı taşıyorlar ve Cumhurbaşkanımızın resmini taşıyorlar. İçinde bulundukları ortamdan huzursuzluk duyuyorlar Türkiye’yi kendilerine örnek alıyorlar ve ülkelerinin Türkiye gibi olmasını istiyorlar. Bu durum önceki gün zirvede de ifade edildi. Onun içindir ki, Filistin’de tüm bu olanlardan ABD sorumludur. Kudüs’ü Filistin’in başkenti ilan emiş olmaları önemli bir karardır. ABD’nin kendi kararında diretmesi yanlış olacaktır” dedi. 

“BU YAŞANANLAR MÜSLÜMANLARIN 

KENETLENMESİNE VESİLE OLACAKTIR” 

Gerek ABD’nin bu kararı gerekse Kudüs’te yaşanan zulmün Müslümanların daha da kenetlenmesi ve işbirliği içinde olmasına vesile olacağına inandığını vurgulayan Ak Parti Isparta Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyesi Said Yüce, konuşmasının devamında; “Bu biz Müslümanlar için çok önemli bir hadise. Dünyanın çeşitli coğrafyalarında Müslüman olmasa bile kalbinde hak ve hukuku taşıyanlar bizim tarafımızda yer alıyorlar. 

“KUDÜS, SADECE FİLİSTİN İÇİN DEĞİL 

TÜM MÜSLÜMAN ÜLKELERİ İÇİN ÖNEMLİDİR” 

Olaya bir de dini yönden baktığımızda. Kudüs sadece İslam dünyası bakımından önemli değil. Tüm dinler bakımından önemli bir şehir. Yüzyıllar önce Mekke ve Medine’de olduğu gibi inanç hürriyetlerini gözeten bir dinimiz var, peygamberimiz var. Yüzyıllarca oraları da idare ettik. Bizim dinimizin birleştirici, herkesi birleştirici özelliği ile o günün İngiltere’sinde bile bu durum açıkça görülmektedir. 

İSLAM COĞRAFYASINDA ADALETİN SAĞLANMASI, SİVİL 

İRADENİN TECELLİ ETMESİ İLE MÜMKÜN OLACAKTIR” DEDİ

Ancak, tüm bunlara karşın ABD ve İsrail’e baktığımızda ise etnik ve mezhep çatışmalarını körüklemişler, bu yönde haritalar çizmişler ve insanları birbirine kırdırmışlardır. Geçtiğimiz gün İstanbul’da Milli İrade Platformu toplantısı yapıldı. Bende katıldım. Bu toplantıda önemli kararlar alındı. Bunlardan bazıları şöyle; Ümmet bilincinin güçlendirilmesi için oralara olan ziyaretleri artırılması gerektiği. Çünkü Kudüs bir çok peygamberimizin de mekanıydı. Toplumda Filistin bizim değil olgusu oluşturulmaya çalışılıyor. Oysa Filistin bizim kalbimizdir. Türklerin orada yüzyıllarca yaşadığı topraklardır. Biz yüzyıllarca oraları adaletle ve şefkatle hareket ederek yönettik. İslam coğrafyasında adaletin sağlanması. Sivil iradenin tecelli etmesi ile mümkün olacaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum